28.10.2024-00:31 (Son Güncelleme:28.10.2024-00:31)

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nda Acil Çağrı

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, şehir savaşlarında sivillerin korunması için uluslararası hukuka uyulması gerektiğini vurguladı.

Türk Kızılay'dan Acil İnsani Yardım Çağrısı

Fatma Meriç Yılmaz, Cenevre'de gerçekleşen 34. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, çatışmaların sivil yaşam üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, her gün yaşanan şehir savaşlarının masum siviller üzerinde büyük bedellere yol açtığını ifade etti.

Şehir Savaşlarının Korkunç Gerçekliği

Yılmaz, "Her gün masum sivillerin büyük bedeller ödediği şehir savaşlarının korkunç ve acımasız gerçekliğine tanık oluyoruz. Bir zamanlar yaşam dolu olan şehir sokakları, artık birer yıkım alanı haline geliyor" dedi. Yılmaz, bu durumun, insanların temel ihtiyaçlara erişimlerini kısıtladığını ve insani yardıma ulaşmanın engellendiğini vurguladı.

Uluslararası İnsancıl Hukuka Uyulmalı

Tüm bu zorluklara karşı sivillerin ve insani yardım çalışanlarının korunması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Uluslararası insancıl hukuka uyulması sorumluluğunu destekliyoruz. Bu kurallar, sivilleri korur ve gerekli insani yardımların ulaşmasını sağlar" ifadelerini kullandı.

Kuşatma ve Tahliyeler

Yılmaz, kuşatma durumlarında sivil can kaybını en aza indirmek için bazı geçici tahliyelerin gerekli olabileceğini, ancak kuşatmaların sivilleri zorla bölgeden çıkarmak için kullanılmaması gerektiğini belirtti. Türk Kızılay olarak tüm taraflara insani yardım koridorlarının açılması ve sivillerin güvenli geçişlerinin sağlanması çağrısında bulundu.

Uluslararası Topluma Çağrı

Yılmaz, sivilleri insani yardımdan mahrum bırakmanın ve açlığa terk etmenin uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu vurgulayarak, uluslararası topluma temel insani ilkelere sahip çıkma çağrısı yaptı. "Bu karanlık zamanlarda, birlikte, insanlığı ayakta tutan güç olabilmeliyiz ve olmak zorundayız" dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Cenevre'de düzenlenen 34'ncü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nın Delegeler Konseyi’nde sivil yaşam alanlarında gerçekleşen silahlı çatışmalar ve bunun insani etkilerine ilişkin bir konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr