26.06.2024-09:55 (Son Güncelleme:26.06.2024-10:22)

Uluslararası Kartel Çökertildi! Türk ve İspanyol Polisinden Görülmemiş Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya'da gerçekleştirilen "ARGAY" Operasyonu ile uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini duyurdu.

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı 'Emre Karaca' adıyla bilinen Kerim Dağlıoğlu'nun ülkesindeki uluslararası uyuşturucu kartelinin İspanya'ya yönelik Argay Operasyonu'nu düzenlediğini belirtti. Bu operasyon, Türk ve İspanyol polisinin işbirliği ile gerçekleştirildi.

Europol Desteği ile Dev Operasyon

Avrupa Polis Teşkilatı'nın (EUROPOL) desteğiyle, yaklaşık 9 milyar dolar değerinde ticaret hacmine sahip olan İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri ortak çalıştı. 11 Haziran'da başlayan operasyona Fransa, İspanya Guardia Civil ve Türk emniyetinden 400'den fazla polis katıldı.


Çok Sayıda Tutuklama ve Ele Geçirilen Malzemeler

Granada, Malaga ve Sevilla'da yapılan baskınlarda örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Arjantin ve Venezuela vatandaşlarını kapsayan örgüt üyesi toplam 42 kişi yakalanarak tutuklandı. Ayrıca, 2 tondan fazla esrar ve çok miktarda ateşli silah, lüks araç ve nakit para ele geçirildi.

Uluslararası Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, sadece yerel, bölgesel ve ulusal değil, uluslararası alanda da organize suçlara ve kartellere karşı mücadele etmeye kararlı olduklarını vurguladı. "Bu tarihi operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz. Aziz milletimiz müsterih olsun; zehir tacirlerine dünyanın dört bir yanında nefes aldırmayacağız" dedi.

cerenpeksen@haber365.com