05.10.2024-19:01 (Son Güncelleme:05.10.2024-19:21)

Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı

İstanbul'da çocuklar için düzenlenen uluslararası kitap fuarı, doğa ve sürdürülebilirlik temasıyla kapılarını açtı.

Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı

İstanbul Valiliği'nin destekleriyle gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı, Rami Kütüphanesi'nde okurlarla buluştu. Fuar, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu ve Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği tarafından 'doğa ve sürdürülebilirlik' teması altında düzenleniyor.

Vali Davut Gül: 'Kitaplar Geleceğimizin Anahtarı'

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, kitapların çocukların karakter gelişimindeki önemine dikkat çekti ve "Kitaplar, çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durarak vatana, millete, ailesine hayırlı evlat olmasının bir anahtarıdır. Bu nedenle ailelerin çocuklarıyla birlikte kitap okuması çok kıymetlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

Çocuk Yayıncılığı Sektöründeki Gelişmeler

Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği Başkanı Tayfur Esen, Türkiye'deki çocuk yayıncılığı sektörünün son yıllarda önemli bir ivme kazandığını belirterek, "Fuar, ülkemizin çocuk kitapları alanındaki ilk tematik uluslararası fuarı olma özelliğine sahiptir. Bu yılki tema olarak 'doğa ve sürdürülebilirlik' belirlendi," diye konuştu. Esen, çocuk edebiyatının kültürel aktarımda kritik bir rol oynadığını vurguladı ve fuarda doğanın korunması üzerine etkinliklerin yapılacağını duyurdu.

İhtiyaçları Karşılayan Bir Fuar

İstanbul Ticaret Odası Mütevelli Heyet Başkanı Erhan Erken, fuarın hem çocuklar hem de ebeveynler için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ise, "Çocuklarımızın kitaplarla tanışması en büyük isteğimiz. Fuarın bu konuda önemli bir katkı sağlamasını bekliyoruz," dedi.

İlgili Yayıncılar ve Ziyaretçiler

Ketebe Yayınları'ndan Timuçin Günaydın, uluslararası katılımcıların da yer aldığı fuardan umutlu olduğunu ifade ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye Başkanı Zeynel Abidin Akpınar ise, fuarın herkes için olumlu geçmesini beklediklerini belirtti. Fuara ilginin yüksek olduğunu belirten Edam Yayınları'ndan Derya Yıldız, "Çocuklar burada olmaktan çok mutlular. 9 gün boyunca burada olacağız," dedi.

Kitapların Fiyatları Üzerine Düşünceler

Ziyaretçilerden Seda Uçar, fuarı güzel bulduğunu ancak kitap fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirerek çocuklara yönelik kitapların daha uygun fiyatlı olması gerektiği görüşünü paylaştı.

Fuarda, iki yıl önce vefat eden çocuk kitapları yazarı Mevlana İdris'e verilmek üzere bir 'Vefa Ödülü' de takdim edilecek. Fuar, 13 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu "Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı", İstanbul Rami Kütüphanesi'nde açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye Başkanı Zeynel Abidin Akpınar, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr