15.10.2024-20:48 (Son Güncelleme:15.10.2024-20:48)

Uluslararası Hukukun Filistin'in Geleceğindeki Rolü Ele Alındı

Ankara'da düzenlenen 'Filistin'in Geleceği' konferansında, uluslararası hukuk ve insan hakları bağlamında önemli tartışmalar yapıldı.

Uluslararası Hukukun Filistin'in Geleceğindeki Rolü Ele Alındı

AK Parti Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Başkanlığı, Ankara'da 'Filistin'in Geleceği Konferansı' düzenledi. Konferansta, George Washington Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Profesörü olan Michael Barnett, Leeds Üniversitesi Retorik ve Sömürgecilik Sonrası Düşünce Profesörü Salman Sayyid gibi uluslararası bilim insanları, Filistin'in geleceği üzerine görüşlerini paylaştı.

Çocukların ve Kadınların Ölümü Üzerine Değerlendirmeler

Moderatör Cüneyt Yüksel, İsrail'in son dönemde gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili olarak, on binlerce insanın öldüğünü ve bunun dünya genelinde bir soykırım olarak tanımlandığını ifade etti. Yüksel, 'İsrail sivillere, doktorlara ve gazetecilere saldırmaktan çekinmeyen bir terör rejimi' ifadesini kullandı.

Filistin'deki Durumun Ciddiyeti

Salman Sayyid, Filistin meselesinin global etkilerini vurgularken, 'Bizim geleceğimiz aslında Filistin'dir. Eğer bu duruma müdahale etmezsek, sonuçları çok ağır olacaktır.' dedi. Haydee Dijkstal ise uluslararası hukukun esaslarına bağlı kalınması gerektiğine ve bu konuda hukuksuzlukların artmasına dikkat çekti.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Ayrıca Vicente Palacio, Avrupa Konseyinin Gazze'de yaşanan katliamlara karşı etkin bir pozisyon almadığını belirtti. Victor Kattan da İsrail'in işgallerinin hukuksuzluğuna dikkat çekerek, uluslararası hukukun uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin Rolü ve Gelecek Umutları

Oturum sonunda Cüneyt Yüksel, Türkiye'nin Filistin halkının yanında durmaya devam edeceği mesajını vererek, uluslararası hukukun önemine ve bu konuda kararlı adımlar atılması gerektiğine değindi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığının Ankara'da düzenlediği Filistin'in Geleceği Konferansı'nda "Uluslararası Düzenin Geleceğinde Gezinmek: Filistin, Uluslararası Düzen ve İnsan Hakları" oturumu düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr