26.10.2024-23:53 (Son Güncelleme:26.10.2024-23:53)

Uluslararası Buz Hokeyi Dostluk Turnuvası İstanbul'da Düzenlendi

İstanbul'da gerçekleşen turnuvada Rusya'nın SKA-1946 takımı şampiyon oldu.

İstanbul'da Uluslararası Buz Hokeyi Dostluk Turnuvası

Rusya Buz Hokeyi Federasyonu ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Dostluk Turnuvası, Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirildi. Turnuvaya SKA-1946 takımı Rusya'dan, Türkiye'den ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Zeytinburnu Belediyespor ve Buzadam takımları katıldı.

3'e 3 Formatında Rekabet

İstanbul'da ilk kez düzenlenen 3'e 3 formatındaki turnuvada tüm takımlar birbiriyle karşılaştı. SKA-1946, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1, Zeytinburnu Belediyespor'u 2-1 ve Buzadam'ı 4-1 mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Gelişen İş Birliği

Bu etkinlik, Rusya Buz Hokeyi Federasyonu ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu arasındaki iş birliği anlaşmasının bir parçası olarak gerçekleştirildi. Milli takım antrenörü Yavuz Karakoç, Rusya Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olarak görev aldı.

Takım Antrenörlerinin Değerlendirmesi

German Titov, SKA-1946'nın başantrenörü, İstanbul'a ilk kez gelmenin mutluluğunu dile getirerek, "Burada her şeyin iyi ve ileriye gideceğini düşünüyoruz. Türkiye'deki buz hokeyinin popülaritesinin futbol ve basketbol kadar olmasını isteriz," dedi.

Yavuz Karakoç ise bu tarz turnuvaların artması gerektiğini belirterek, "Rusya'nın en iyi takımının buraya gelmesi bizim için büyük bir fırsat. Umutluyuz ki, bu iş birlikleri sayesinde buz hokeyi Türkiye'de daha da gelişecektir," ifadelerini kullandı.

Rusya Buz Hokeyi Federasyonu ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun himayesindeki Uluslararası Buz Hokeyi Dostluk Turnuvası Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr