09.10.2024-15:16 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:17)

Uluslararası Balkan Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılına Başladı

Uluslararası Balkan Üniversitesinde 2024-2025 akademik yılı açılış töreni, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Akademik Yıl Açılışı Üsküp'te Gerçekleşti

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU), 2024-2025 akademik yılını coşkuyla karşıladı. Tören, üniversitenin yönetim kadrosu ve çeşitli kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Önemli İsimler Katıldı

Törene, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Lulzim Aliu, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve IBU Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar gibi önemli isimler de katıldı. Ayrıca, üniversitenin akademik kadrosu, öğrenciler ve Türk kurumlarının temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

Bakan Yardımcısı Aliu’nun Açıklamaları

Bakan Yardımcısı Aliu, yaptığı konuşmada, "Yeni akademik yılın başlangıcının, bilgi ve işbirliği için yeni fırsatlar sunduğuna inanıyorum. IBU, her zaman yüksek eğitim standartlarına sahip bir üniversitedir ve burayı seçtiğiniz için doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum," ifadelerini kullandı.

IBU Rektörü Sunar’ın Vurguları

Rektör Prof. Dr. Lütfi Sunar, açılış töreninin sadece bir kutlama olmadığını, aynı zamanda değerler üzerine düşünme fırsatı sunduğunu belirtti. 2006 yılında kurulan üniversitenin, 15'ten fazla ülkeden 2000'den fazla öğrencisiyle dinamik bir akademik ortam sunduğunu söyledi.

Modern Yapılar ve İşbirlikleri

Sunar, üniversitenin yeni diş kliniğini açtıklarını ve bu tesisin bölgedeki en modern diş hastanesi olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, birkaç hafta içinde Halkbank’ın desteğiyle yeni bir kütüphane açacaklarını duyurdu.

Sorunlara Duyarlılık

Sunar, Gazze’deki insani krize de vurgu yaptı ve üniversitelerin bu tür durumlarda sorumluluklarının arttığını belirtti. Bilgiye ve insan onuruna adanmış kurumlar olarak, bu tür olaylara karşı sessiz kalamamaları gerektiğini ifade etti.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesinde (IBU) 2024-2025 akademik yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr