Geçen sezon sosyal medyada gündem olan çorba kurutulmuş 3 çeşit dağ mantarı, ceviz, fesleğen ve dereotu ile hazırlanıp, kıtır ekmekle servis ediliyor.
MANTARLAR YÖRE HALKINDAN TEMİN EDİLİYOR
İşletme müdürü Süleyman Güngör, çorbanın diğer geleneksel çorbalardan farklı bir şekilde hazırlandığını, sipariş üzerine ve kişiye özel pişirildiğini belirtti. Çorbanın içinde, kilosu 6 bin TL'ye kadar çıkan üç farklı çeşit dağ mantarının olduğunu vurgulayan Güngör, ''Çorbamız hala menümüzde mevcut, bu sezon da aynı hizmeti vermeye devam edeceğiz. Çorbamızın içerisinde, buranın ormanlarında yetişen mantar çeşitleri var. Bir de ceviz var. Lezzetinin sırrı bizde saklı. Buradaki yöre insanının topladığı mantarlarla yapıyoruz çorbamızı. Onlardan alıyoruz mantarları. Burada birkaç işlemden geçtikten sonra, bu şekilde önümüze servis olarak geliyor. Mantarların bazıları buraya özgü, diğer alanlarda da olan mantarlar var tabii ki içinde" diye açıklamada bulundu.
''LEZZETİ VE SUNUMU ÖN PLANA ÇIKSIN İSTERDİK''
Dağ mantarı çorbasının kasesinin bu sezon 1000 TL'den servis edileceğini söyleyen Güngör, "Çorba geçen sezon büyük bir patlama yaptı diyebiliriz. Bizim çorbamız zaten menümüzde mevcuttu. Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Lezzeti ön plana çıksın, sunumu ön plana çıksın isterdik. Özel bir çorba, buraya has bir çorba. Maalesef fiyatı ön planda daha çok durdu. 1000 TL'den bu sene çorbamızı servis edeceğiz" dedi.