13.06.2022-00:45 (Son Güncelleme:13.06.2022-00:45)

Ülkücü nedir? Ülkücü kime denir? Ülkücü olmanın hedefleri

Ülkücü kelimesini gün içerisinde belki de ara sıra duymaktayız. Ülkücü nedir? Ülkücü kime denir? gibi pek çok soru da aklımızda yer edinebiliyor. Akıllara takılan tüm soruların yanıtlarını sizler için bir araya getirdik. İşte ülkücü hakkında tüm merak edilenler…

Devletine ve milletine bağlı olan kişiler için kullanılan ülkücü ifadesi gün içinde kulağımızda yer edinen bir ifadedir. Ülkücü diye kime denildiği, ne anlama geldiği gibi pek çok soru aklımıza gelmektedir. Bizde merak ettiğiniz ülkücü kelimesi hakkında araştırma yaptık. İşte ülkücü hakkında tüm merak edilenler…

Ülkücü nedir?

Ülkücü kelimesi, milliyetçi, bir devlete bağlı kimse anlamına gelmektedir. Ülkücülük bir görüş olarak geçse de ülkemizde bir parti içerisinde yer alan gençlerin kendilerine verdikleri isim olarak da bilinmektedir. Bu görüşü kendisine benimsemiş olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nde yer alan kişiler kendilerini Ülkücü olarak ifade eder. Bir fikir görüş olarak bilinen bu ifade ilk kez Alparslan Türkeş tarafından kullanıldı. Bu kelime sadece bizim ülkemiz için değil ülkesini seven herkesin kullandığı bir kelimedir.

Ülkücü kelimesi batı ülkelerinde idealist kelimesi ile aynı anlamı taşımaktadır. İdealizm yüz yıllardır hayatımızda olan bir kelimedir. İdealist insanların olmadığı bir toplumun yön bulması da zor olacaktır. Kendi idealleri olan insanlar ülkeleri için çabalamakta ve en iyisini istemektedir.


Ülkücü görüşünü benimseyen kişilerin Türkiye’deki amacı Turan’dır. Yani bu kişiler Türk Birliği anlamına gelmektedir. Yani bu düşünce Türk toplumlarının birlikteliğini ifade etmektedir. Bu yolda ilerlemeye de ülkücülük denmektedir.

Ülkücülük ideal bir düşünce olarak yer almaktadır. Yıllar içerisinde bu yolda ilerleyen pek çok kişi yer alsa da şimdilerde Ülkücü kavramı farklı maçlar doğurmaktadır. Şimdilerde Ülkücü denildiğinde birçok insanın aklına bilgisiz, kavgacı, kültürsüz ve sadece protesto ve kavgalar için bir araya gelen kişiler gelmektedir.Aksine bu düşünce ülkeyi benimseyen ve koruyan idealler uğruna çabalayan bir Türk toplumu oluşturmayı amaçlamaktadır.

Nasıl ülkücü olunur?

Ülkücü olmak isteyen kişilerin herhangi bir yere üye olması gerekmemektedir. Fakat şimdilerde ülkücü olmak bir partiye üye olmayı da beraberinde getiriyor. Ülkücülük aslına birçok toplumda yer alan bir ifadedir. Bu şekilde hem fikirleri hem de idealleri bu yolda olmalıdır. Günümüzde çok farklı bir anlam ifade etse de Ülkücü kelimesi Türk toplumunun yükselişini sağlamak anlamı taşır. Ülkücülük anlayışının hedefleri ise şu şekildedir:

Türk milletinin öncü medeniyet olduğu yüksek seviyeye çıkarmak

İlim, bilim, ahlaki ve manevi değerleri en üst düzeye yükseltmek

Ekonomik ve diğer bakımdan da dünyanın önde gelen refah düzeyi yüksek ülkesi haline getirmek

Kendi gücünü ve varlığını koruyup, sözünü tüm dünyaya duyurarak ayakta rahatlıkla kendi kudreti ile durabilen Türk milleti amaçlamaktadır.

Mutlu, özgür, refah, bağımsız bir Türk milleti olmasını hedeflemek ve bu tarz ideal düşüncelere sahiptirler.

Ülkücü olan bir kişinin toplumunu ideal bir özgürlüğe ulaştırması hedeflenmektedir. Bu yolda kendilerini adamış realist olmayı hedefleyen nizam edinmiş bireyler ülkücü olarak bilinir. Belirledikleri hedeflere ulaşmak için doğru yollarla çabalayan, tehlikelere göğüs geren kişilerdir. Ülkücü olan kişiler her toplumda yer alırken ülkesi için en doğru olanı yapmak için çabalamaktadır. Zaten ülkücülüğü kendisine benimsemiş olan kişiler bu yolda her şeyi yapmayı da göze almıştır. Ancak belirledikleri yolda ilerlerken herkesin haklarını yok saymak sürekli kavga etmek ya da farklı yollara başvurmak ülkücülük kavramı içerisinde yer almamaktadır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr