19.10.2024-12:57 (Son Güncelleme:19.10.2024-12:57)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Malatya'da Kritik Açıklamalar

Bakan Uraloğlu, Malatya'da deprem sonrası altyapı çalışmalarını ve yeni projeleri açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Malatya'da Önemli Açıklamalar Yaptı

Malatya'da düzenlenen AK Parti Kale 8. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem sonrası gerçekleştirilen altyapı projeleri hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık yatırımla, 300 kilometrelik bir yol çalışmasının sürdüğünü duyurdu.

Deprem Affected Regions and Ongoing Works

Bakan Uraloğlu, "Bugün itibarıyla 78 kilometresini tamamladık, yıl sonuna kadar 174 kilometre daha tamamlayacağız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Deprem felaketinin bölgedeki 14 milyon kişiyi etkilediğini belirten Uraloğlu, hayatı kaybedenlere rahmet diledi.

Kongre ve Hedefler

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Uraloğlu, AK Parti'nin teşkilat üyelerine de teşekkür etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için kongrelerin başlangıcının önemli olduğunu vurguladı. Uraloğlu, bu kongrelerin partinin birlik ve beraberliğini güçlendiren fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Yatırım Rakamları ve Havaalanı Projeleri

Ulaşım ve iletişim altyapısına 2002 yılından bu yana 277 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını hatırlatan Uraloğlu, Malatya'da son 22 yılda 82 milyar 346 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini kaydetti. Malatya Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin 1 milyon 200 binden 2,5 milyona çıkarılacağı bilgisini veren Uraloğlu, yeni terminal binası inşaatının başladığını açıkladı.

Sonuç ve Gelecek Hedefleri

Son olarak, Rusya-Ukrayna savaşına ve Filistin'deki duruma da değinen Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konulardaki liderliğine vurgu yaptı. Yerel seçimlerde Malatya'dan olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, kongre sürecinin Kale'ye ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (ortada), Malatya'nın Kale ilçesi İzollu Kongre ve Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen AK Parti Kale 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci (solda), AK Parti İl Başkanı Namık Gören (sağda) ile partililer de yer aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr