19.10.2024-16:11 (Son Güncelleme:19.10.2024-16:11)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Malatya AK Parti Kongresi'ne Katıldı

Bakan Uraloğlu, Malatya'da AK Parti Battalgazi İlçe Kongresi'nde konuştu, yatırımları ve teşkilatların önemini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Malatya'da Kongreye Katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’daki AK Parti Battalgazi İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalar yaptı. Yakın zamanda iç safları sıklaştırma çabalarına dair siyasi yaklaşımlar bulunduğunu belirten Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı'nın da bu konuda girişimlerinin olduğunu dile getirdi. Uraloğlu, "Gerçekten kıymetli ve biz de bunları destekleyeceğiz," dedi.

Malatya'da Yapılan Yatırımlar

Bakan Uraloğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kongre sürecinin hayırlı olmasını temenni etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için girişimlerde bulunduğunu vurguladı.

Siyasi Yarar ve Yatırım Miktarları

Bakan, konuşmasında şöyle devam etti: “AK Parti’de siyasetin sadece hizmet yarışı olduğunu ifade ederek, 2002 yılından itibaren Türkiye'nin ulaşım ve iletişim açısından 277 milyar dolar üzerinde yatırım yaptığımızı belirtmek isterim. Malatya’ya ise son 22 yılda 82 milyar 346 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik.”

Deprem Sonrası Çalışmalar

Uraloğlu, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketine dikkat çekerek, hayatını kaybedenler için taziyelerini dile getirdi. "Depremden etkilenen şehirlerin bir an önce toparlanması için elimizden geleni yapıyoruz," ifadelerini kullanarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 17 farklı projede 26 milyar liralık çalışmalar yürüttüğünü aktardı.

Demir Yolu ve Altyapı Geliştirme

Malatya'nın demir yolu ağlarını güçlendirdiklerini de belirten Uraloğlu, mevcut konvansiyonel hattın bakımını yenileyerek sürdürüleceğini ifade etti.

Teşkilat Vurgusu ve Aileler

"Teşkilat olarak saflarımızı sıklaştıracağız," diyen Bakan, partililere ailelerine de sahip çıkmaları gerektiği çağrısında bulundu. Kongreye, AK Parti Malatya Milletvekilleri ve partililer katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Battalgazi İlçe Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr