05.06.2024-13:59 (Son Güncelleme:05.06.2024-14:36)

Ulaştırma Bakanlığı'ndan bayramda vatandaşlara müjde: Yüksek kapasiteli ek seferler ve ücretsiz hizmetler

Giriş: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte demiryolu seyahatlerindeki artan talebi karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım attı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerde ek seferler ve kapasite artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın yoğunluğu ve seyahat talebi göz önünde bulundurularak, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından yüksek hızlı trenler başta olmak üzere ana hat ve bölgesel trenler için ek seferler düzenlendi. Bakan Uraloğlu, 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerinin sefere koyularak toplamda 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağlandığını duyurdu. >Bu önlemle birlikte, paylaşma ve yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı bayram günlerinde vatandaşların seyahatlerini daha rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi hedefleniyor. Ek seferler ve artırılan kapasiteyle birlikte, demiryolu taşımacılığının bayram süresince daha verimli ve etkin bir şekilde işlemesi planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun önderliğinde alınan bu önlemler, vatandaşların bayram süresince seyahatlerini daha konforlu ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağlayacak. Demiryolu sektöründeki bu düzenlemeler, toplu taşıma hizmetlerinin bayram dönemindeki önemini bir kez daha ortaya koyuyor ve vatandaşların seyahatlerindeki memnuniyetini artırmayı hedefliyor.


Tarih verildi, çalışmalara başlandı

Bayram döneminde demiryolu taşımacılığında artan talebi karşılamak adına, 14-23 Haziran tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlerde 280 vagon ilavesi yapılarak toplamda 15 bin 800 kişilik ek kapasite sağlanacak. Bu ilave kapasiteyle birlikte, günlük ortalama 28 vagon ilavesiyle bin 580 yolcu kapasitesi artışı hedefleniyor.

Bununla birlikte, yüksek hızlı trenlerde de bayram döneminde ek seferler düzenlenecek. Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-İstanbul, Karaman-İstanbul, Ankara-Karaman, Ankara-Sivas, Sivas-İstanbul YHT seferlerinde günlük ortalama 40 bin yolcuya hizmet verilmesi bekleniyor.

Bayram süresince demiryolu taşımacılığında ücretsiz hizmet de sunulacak. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında gerekli tedbirler alındı ve bu hatlarda bayram süresince ücretsiz hizmet sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıkladığı bayram hazırlıkları, demiryolu taşımacılığının bayram dönemindeki yoğun talebi karşılamak adına atılan önemli adımları temsil ediyor. Ek seferler, kapasite artışı ve ücretsiz hizmetlerle birlikte, vatandaşların bayram seyahatlerinde rahat, güvenli ve konforlu bir deneyim yaşamaları hedefleniyor.



cerenpeksen@haber365.com