02.07.2024-10:46 (Son Güncelleme:02.07.2024-15:54)

Uçak türbülansa girdi yolcular büyük panik yaşadı: 36 kişi yaralandı

İspanya’dan Uruguay’a doğru seyreden yolcu uçağı, türbülans sebebiyle Brezilya’daki bir havalimanına acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçaktaki yolculardan 36’sı yaralandı.

Uçakta türbülans yaşanınca yolcular büyük bir panik yaşadı. New York Times'ın haberine göre, İspanyol hava yolu şirketi Air Europa'ya ait bir uçak, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'ya acil iniş yaptı.

Uçak koltukları kırıldı

İnternethaner’de yer alan habere göre; Brezilyalı yetkililerin açıklamalarına göre, türbülans sırasında bazı yolcular uçakta başlarını çarparak yaralandı. Toplam 36 yolcu tedavi altına alındı ve bunlardan 23'ü hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, hastaneye kaldırılan 5 yolcudan 4'ünün yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti.


Yerel basına konuşan iki yolcu, türbülans sırasında bir yolcunun koltuğundan fırlayarak uçağın tavanına çarptığını ve burada sıkıştığını ifade etti. Türbülans sona erdiğinde bazı yolcuların tavanla çarpıştıktan sonra koltukların üzerine düştüğünü de eklediler.

Uçak, Madrid'den Montevideo'ya gidiyordu ve şiddetli türbülans nedeniyle Natal Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

yareneryilmaz@haber365.com.tr