18.06.2022-11:11 (Son Güncelleme:18.06.2022-11:11)

TYT sınavına giremeyenler AYT sınavına girebilir mi?

Bugün gerçekleştirilecek olan 2022 TYT sınavına katılmayan adayların AYT sınavına katılıp katılamayacağı merak edilmektedir. Peki, TYT’ye girmeyenler AYT’ye girebilir mi? İşte merka edilen sorunun yanıtı…

YKS sınavının ilki TYT sınavı 18 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir. Adaylar sınavda ter dökerken TYT sınavına katılmayan adayların AYT sınavına katılıp katılmayacağı araştırılmaktadır. Sınava geç kalan ya da girmeyen öğrencilerin ikinci sınav olan AYT’e girip giremeyeceği konusuna haberimizde yer verdik. Peki, TYT’ye girmeyenler AYT’ye girebilir mi? İşte merka edilen sorunun yanıtı…

YKS puanlaması nasıl yapılır?

YKS sınavı geldi çattı. Adaylar ilk oturum olan TYT’ye giremediklerinde ne olacağını ikinci sınava katılıp katılamayacağını araştırmaya başladı. YKS sınavı için puan hesaplaması şu şekildedir:

Adayların testlere vermiş olduğu doğru ve yanlış soruların tespiti yapılarak doğru olan cevap sayısından yanlış olan cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayların ham puanları bulunur.

Son sınıfta yer alan tüm adaylar için cevapladıkları her testin ham puanları kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

Buna göre adayların ortalamasının 50 standart sapmasının da 10 olması gerekmektedir.

ÖSYM yanlış bir soru tespit ederse ÖSYM Başkanlığı ve yargı mercileri soru hakkında iptal kararı alabileceklerdir. Buna göre soru puanlamaları tekrar hesaplanarak aday puanları belirlenecektir. Bununla birlikte cevabının değişmesi uygun görülen sorular içinde yeni cevap anahtarı baz alınacaktır.


TYT’ye girmeyenler AYT’ye girebilir mi?

TYT sınavına girmeyen öğrencilerin AYT sınavı değerlendirilmeye alınmayacaktır. TYT sınavına girmeyen öğrenciler AYT sınavına girebilmektedir fakat sınav sonuçları değerlendirilmeye alınmaz. TYT sınavına girmek zorunludur. 

hilalnas@haber365.com.tr