23.10.2024-17:17 (Son Güncelleme:23.10.2024-17:17)

TUSAŞ'a Terör Saldırısı: Bakan Kacır'dan Açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TUSAŞ Kahramankazan Yerleşkesine Saldırı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, bu tür saldırılara karşı savunma sanayisinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Kacır'ın Açıklamaları

Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin "Sanayicilerimizin; Üretim, Rekabet Gücümüzün Artması ve Sanayinin Dönüşümü için Düşünce, Öneri, Projeleri" ana gündemi ile düzenlenen ekim ayı olağan toplantısında, olayın hemen öncesinde saldırı haberini aldığını söyledi. Saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile iletişime geçmeye çalıştığını, ancak olayın yeni olduğundan dolayı detaylı bilgiye ulaşamadığını belirtti.

Milli Teknoloji Hamlesi Vurgusu

Bakan şöyle devam etti: "Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz, savunma sanayisinde ve Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda asla geri adım atmayacağız. Bu hamle ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Çalışmalarımızı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kararlılıkla sürdüreceğiz. Umuyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız olmaz. Tüm savunma sanayi çalışanlarına ve TUSAŞ’taki kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr