24.10.2024-14:24 (Son Güncelleme:24.10.2024-15:52)

TUSAŞ Saldırısında Şehit Olan Murat Arslan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

TUSAŞ'taki terör saldırısında vefat eden taksi şoförü Murat Arslan’ın cenazesi, kalabalık bir katılımla defnedildi.

Murat Arslan'ın Cenazesi Törenle Toprağa Verildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden taksi şoförü Murat Arslan için cenaze töreni düzenlendi. Arslan'ın cenazesi, Kazan Devlet Hastanesi morgundan alınarak, taksici arkadaşlarının da katıldığı bir konvoyla evine götürüldü.

Dualar Eşliğinde Huzur Buldu

Cenaze evinin önünde okunan duaların ardından, Murat Arslan’ın cenazesi, Merkez Ulu Cami’ne getirildi. Taziyeleri kabul eden aile üyeleri arasında Arslan’ın eşi, babası ve annesi de bulunmaktaydı.

Cenaze Namazına Yoğun Katılım

Öğle vakti kılınan cenaze namazına, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gibi birçok üst düzey devlet yetkilisi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, milletin birlik ve beraberliği vurgulayarak, "Devletimize, vatanımıza düşmanlık edenler bilsinler ki Allah onların tuzaklarını bozar" dedi.

Şehidin Ailesine Destek

Cenaze namazı esnasında fenalaşan şehidin eşi Gülay Arslan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Murat Arslan'ın Adil, Abdurrahman ve Gül Amine Eslem adında 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

Cenazenin kılınmasının ardından, şehit Murat Arslan Kahramankazan Şehitler Mezarlığı’na defnedildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ), Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit edilen taksi şoförü Murat Arslan'ın cenaze töreni, Kahramankazan ilçesinde gerçekleşti. Törene, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr