Turşuya neden nohut koyulur?
Turşu yapmak kimi zaman el lezzeti kimi zamanda bazı püf noktaları ile mükemmel bir lezzete ulaşmaktadır. Turşu içerisine atılan nohutta bu püf noktalardan bir tanesidir. Turşu içerisine neden nohut konulduğu merak edilirken sizler için bu konuyu açıkladık.İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…
Turşu ekşi sevenler dikkat! Turşularınızın içerisine attığınız nohut ile ekşi turşular elde edebilirsiniz. Turşuların daha çabuk ekşimesine ve fermente olmasına yardımcı olan nohut ekşi severlerin tercihi olacaktır. Kış aylarında sık sık tüketilen ve çok faydalı olan turşunun içerisine atılacak olan nohutlar tamamen tercih meseledir. İşte turşu yapmanın püf noktası…
Turşuya neden nohut konur?
Ekşi bir gıda olarak tüketilen turşu vücut için son derece faydalıdır. Yaz aylarında yapılan turşular fermente olması için bir süre bekletilir. Bu fermente işleminin daha çabuk olması içinde turşularınızın içerisine nohut atılabilir. Hem çabuk ekşimesine neden olurken hem de daha ekşi bir lezzete sahip turşular elde edebilirsiniz.
Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Turşu yapan kişiler turşu yapacakları kabın ve turşu malzemelerinin temizliğine dikkat etmelidir. Turşu yapacağınız kabı mutlaka iyice temizlemelisiniz.
Turşu işleminiz için sentetik tuzlardan da uzak durmanız gerekir. Bunun için bulabilirseniz kaya tuzu kullanmalısınız. Sentetik tuzlar turşunuzun erimesine neden olabilir.
Ayrıca en önemli noktalardan biri turşuların saklanma koşullarıdır. Turşularınızı serin ve kuru bir ortamda saklamanız gerekmektedir.
Turşu bozulur mu?
Turşunun bozulmayacağı algısı yer alsa da turşular uygun saklama koşulları olmadığı sürece bozulabilen bir yiyecektir. Turşu yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi uygun oda sıcaklığıdır. Turşu için öncelikle su oda sıcaklığında olması gerekir. Turşularınız açtığınızda çabuk tüketeceğiniz şekilde yapmalısınız.
Sürekli hava ile temas eden turşuların saklama süresi de kısalmaktadır. Bu nedenle tüketebileceğiniz kadar boyutlarda yapmanız önemlidir. Eğer büyük ölçülerde yapmanız durumunda da yiyeceğiniz kadarını aldıktan sonra ağzını iyice kapatmalısınız. Serin ve kuru bir yerde bekleteceğiniz turşular için en uygun yer buzdolabıdır. Turşularınızın bozulduğunu kokusundan ve tadından anlayabilirsiniz.
Normal bir turşu ekşi ve güzel kokarken bozulan turşularınızda rahatsız edici keskin bir koku bulunur. Koku sizi tereddüt ettiriyorsa ürünü tüketmemeniz daha sağlıklı olacaktır.