Turşu tuzu nasıl ayarlanır? Evde yapılan turşunun tuzu nasıl olmalı? Turşu yaparken tuz miktarına dikkat!
Ev turşusu yapmak isteyenler iyi bilirler ki turşunun en hassas noktası tuz oranıdır. Tuzun ne fazlası ne de eksiği turşuyu istenilen kıvamda yapmaz. Turşu yaparken tuzu iyi ayarlamak isteyenler genel olarak 'Turşu tuzu nasıl ayarlanır?' 'Evde yapılan turşunun tuzu nasıl olmalı?' sorularına yanıt arıyor. İşte, ev turşusu için gerekli olan tuz miktarları..
Tuz, sirke ve limon.. Ev turşusu için vazgeçilmez üçlülerdir. Turşu yapılacağı zaman özelikle tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekiyor. Fazla katılan ve az konulan tuz, turşuyu istenilen kıvamda yapmayabilir. En lezzetlisinden bir turşu olsun itiyorsanız sirke ve limon suyunu da iyi ayarlamanız gerekiyor.
Evlerinde ilk kez turşu yapacak olanlar, turşuya ne kadar tuz katılacağını sorguluyorlar. İyi bir turşu için işte gerekli olan tüm bilgiler.
Turşu tuzu nasıl ayarlanır?
Ev turşusu yapmaya karar verdiğinizde sofra tuzu yerine mutlaka kaya tuzu tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca, turşularınızın kıtır kıtır olması için de sebze veya meyvelerinizi de hem taze hem de orta sertlikte seçmelisiniz. Tuz oranını iyi ayarladığınızda tuz, sebze veya meyvelerinizin salamura oldukları esnada kıvamlarını korur ve uzun süre taze bir şekilde tüketilmelerini sağlar.
Ortalama 1 litre gibi bir kavanoza turşu yapmayı düşüyorsanız 1,5 yemek kaşığı kadar tuz koymanız gerekir. 3,5 su bardağı içme suyunun içine koyacağınız 1,5 yemek kaşığı tuz ile birlikte ilave edebileceğiniz 150 ml kadar sirke, lezzetli mi lezzetli bir turşu yapmanızı sağlayacaktır.
Dileyenler isterlerse turşunun içine limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de koyabilirler. Kaya tuzunu isteyen suda çözdürerek turşunuza ekleyebilir veya meyve ve sebzeler kavanoza yerleştirilirken aralarına serpilebilir.