14.08.2024-12:40 (Son Güncelleme:14.08.2024-12:40)

Türkiye'nin Yunanistan'a Gönderdiği Hava Araçları Yangına Müdahale Ediyor

Türkiye'nin, Yunanistan'ın yangınla mücadele çabalarına destek olmak amacıyla gönderdiği hava araçları, Atina'dan görev alan bölgelere intikal etti ve yangın söndürme operasyonlarına başladı. Gönderilen ekipte iki AT-802F Fireboss amfibik uçak ve bir T-70 helikopter bulunuyor.

Türkiye'nin yardımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaptan Pilot Alper Gider, hava araçlarının 13 Ağustos sabahı Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'ndan Tatoi Askeri Havaalanı'na geçtiğini ve gerekli koordinasyon ile brifinglerin ardından göreve başladığını belirtti. Gider, uçakların Türk bayrağı taşımasının kendisi için büyük bir anlam ifade ettiğini vurgulayarak, "Uçakların en önemli özelliği yangına çok çabuk ulaşabilmeleri" olduğunu ifade etti.

Yangınların Durumu ve Mücadele

Gider, Yunanistan'daki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, ancak hala bazı bölgelerde yeni Yangın odaklarının ortaya çıktığını belirtti. Şiddetli rüzgar, yüksek sıcaklık ve düşük nem oranlarının yangınları kontrol altına almayı zorlaştırdığını aktardı.

Yangın söndürme çalışmalarının zorluğuna dikkat çeken Gider, "Buradaki yangın büyük oranda kontrol altına alınmış gibi görünüyor. Ancak bugün uçuş sırasında bir bölgeyi söndürdüğümüzde, hemen ardından başka bir tepenin üzerinde yeniden duman çıkmaya başladı. O noktayı söndürdüğümüzde ise başka bir yerde duman ortaya çıktı. Şiddetli rüzgar, yüksek sıcaklık ve düşük nem oranı bu duruma katkıda bulunuyor." dedi.

Türkiye-Yunanistan İlişkileri ve Yardımlaşma>

Gider, Türkiye ve Yunanistan arasındaki yardımlaşmanın iki ülke ilişkilerine olumlu yansıması olacağını ve felaket durumlarında iki ülkenin birbirine yardım etmesinin insani değerleri ön plana çıkardığını belirtti. Bu yardımlaşmanın geçmişteki siyasi ve tarihsel gerginliklerin ötesinde, insani dayanışmanın güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı.

cerenpeksen@haber365.com