Türkiye’nin yazılımcı açığı kapanıyor!
Girişimci, güçlü kadınların varlığı ilham vermeye devam ediyor. Kadınların iş alanındaki uzmanlaşmasındaki sayıları arttıkça teknoloji alanlarında da yer aldıklarını böylece üretime katkı sunmaya devam ettiklerini ve bu misyonla hareket ettiklerini açıklayan Teknolojide Kadın Derneği, "Birlikte Güçlüyüz" mottosuyla kurumsal üyelerinin de katıldığı Türkiye’nin önde gelen 69 markasını "Teknolojinin Lider 100leri" projesi için bir araya geldi.
Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), teknoloji alanında büyük bir değişimin ön görüldüğü bir projeye imza attı. Cumhuriyet’in 100. yılında atılan bu imza, Türkiye’nin en yetkin ve güçlü 69 destekçi markasının bulunduğu projenin basın tanıtımı, İstanbul'da gerçekleşti. Dernek, "Teknolojinin Lider 100leri" ismini verdikleri proje ile teknolojide 100 kadın ve 25 erkek lider yetiştirmek için katılımcılara oldukça detaylı ve kapsamlı üstelik tamamen ücretsiz olan bir eğitim programını sunacak.
Yetkin bir donanıma sahip olacaklar!
Bu programa katılmak için öğrenciler analitik beceri, yazılım ve İngilizce alanında bir dizi sınava girecek ve mülakatlara katılacak. Bu proje ile teknoloji alanında yetkin bir donanım kazandırmayı hedefliyor. Tüm bu süreçleri başarıyla geçen öğrencilere; Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarda uzmanlaşırken diğer yandan da IQ, EQ ve CQ alanında sosyal beceri eğitimleri ve onları destekleyen kurumlardan koçluk desteği alacak. Program sonunda öğrenciler akıllı dijital sertifikalarını alacak. Bu sertifika ile iş görüşme başvurusunda bulunabilecek.
Türkiye’deki açık kapanacak!
Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Türkiye'nin ihtiyacı olduğu kadar dünyanın da uzmana ihtiyacı olduğunu söyleyerek, teknolojide üretken insan kaynağının az olduğunun sonucuna vardıklarını ifade ederek, burada güçlü bir kazanım elde etmek için Türkiye’nin en yetkin kurumlarıyla görüştüklerini söyledi. Öncelikle 75 kurumun aynı hedefte birleştiğini ve 31 Ocak 2019 tarihinde Teknolojide Kadın Derneğini kurduklarını anımsatan Öney, "Yaptığımız Genel Kurulda şöyle bir prensip edindik: 'Çok çalışkan olacağız.' Temsilcilerimiz var ama projelerin içerisinde etki alanı yüksek, veriye dayalı bize verilen her kuruşu değerlendireceğimiz doğru projelerle ilerleyeceğiz. Açıkçası romantik bir dernek değiliz, Türkiye'nin bu açığını karşılamak için koşturuyoruz’’ dedi.
Ülkemize destek veriyoruz!
Kurdukları dernek ile Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın söylediği bir milyon yazılımcı hedefine hizmet ettiklerini belirterek, "Biz sadece yazılımcı değil teknoloji insanı yetiştiriyoruz. Siber güvenlik, bulut, yapay zeka ve robotik süreç otomasyonunda insan yetiştiriyoruz. Burada ismimiz Teknolojide Kadın Derneği ama çeşitliliğe ve fırsat eşitliğine inanıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Yapay zeka ve insan birlikte üretecek!
Bu çağın bir yapay zeka çağı olduğunu aktaran Öney, "İnsanlar artık yalnız değil robotlar da var. Artık yapay zeka ve insan birlikte üretecek, birlikte çalışacak. Beyin göçü yaşıyoruz aslında ama tersine beyin göçünü de istiyoruz. Bunu bedenle yapmasak da akıl olarak bir göç yaratabiliriz. Bizim eksiğimiz rol model, rol model olmayınca arkası gelmiyor’’ dedi.
Büyük gayret gösteriyoruz!
Öney, programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın desteğinin büyük olduğunu altını çizerek, projeyi dünyaya tanıtıp, örnek bir proje olması için büyük gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.