16.02.2024-16:20 (Son Güncelleme:16.02.2024-17:35)

Türkiye’den Gazze’ye yardım eli: 10 tır gıda yardımı gerçekleşti!

Gaziantep'ten İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yönelik yardım hareketi başlatıldı. Yaklaşık 200 ton gıda yardımını içeren 5 bin koli, 10 tır ile Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Limanı'na gönderildi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Gazze'deki insanlara destek olmak amacıyla bir hayırsever tarafından sağlanan yardım ile 5 bin gıda kolisi hazırladıklarını belirtti. Hazırlar, Gazze'deki zor durumda olan insanlara yardım etmek için bu insani yardım kampanyasını başlattıklarını ifade ederek, Gazze'deki zulme dikkat çekti.

5 bin koliden oluşan gıda yardımı

Yardım gönderme töreni, Toptancılar Sitesi önünde düzenlendi ve yardımın Gazze'ye teslim edilmesi için başlatılan insani yardım kampanyası kapsamında gerçekleştirildi.

Gazze'nin dünyadaki en ağır katliamlara sahne olduğunu vurgulayan Hazırlar, bu yardımın Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıyla ilgili çalışmalara dair şu açıklamada bulundu:

"Bu gıda yardımı kampanyamıza destek veren Eruslu ailemize teşekkür ediyorum. Bugün insanımız genciyle yaşlısıyla bütün kardeşlerimiz orada akan gözyaşından rahatsızdır. İnsan hakları diyenler orada sadece bu söylemleri değil bütün insanlığın izzetini onurunu çiğnediler. İstiyoruz ki oradaki kardeşlerimizin bir an önce gözyaşı dinsin. 5 bin koliden oluşan gıda yardımını uğurluyoruz."

Açıklamanın ardından gıda yüklü tırlar, dua eşliğinde Mersin Limanı'na uğurlandı


cerenpeksen@haber365.com