14.04.2018-10:51 (Son Güncelleme:23.01.2022-16:57)

Anadolu'nun doğal yaşamı gittikçe yok oluyor. Kuraklık, avcılık ve sulak alanların yok olması sonucu birçok hayvanın nesli tükenme noktasına geldi.

1

ASYA ÇİTASI


Hala İran'ın doğu kısmında yaşayan çita, Türkiye'deki varlığını 20. yüzyılın başlarına kadar korudu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ticaret için Anadolu'ya gelen birçok zengin Avrupalı, vatanlarına dönerken yanında çitaları götürüp soylarını tüketti.

2

ASYA ASLANI


15. yüzyıl gibi soyu tükendiği bilinen Asya aslanının yaşam alanı bir zamanlar Yunanistan'a kadar uzanıyordu. Şimdi sadece Hindistan'ın güney kıyılarında küçük bir alanda yaşıyor.

3

ASYA FİLİ


Afrika filinden boyca daha küçük olan bu tatlı hayvan, 19. yüzyıl sonlarına kadar Türkiye'nin doğu illerinde yaşamaktaydı. En son Urfa semalarında görüldüğü tahmin ediliyor.

4

HAZAR KAPLANI


1970 yılında Şırnak'ta vurularak soyu tüketilen Hazar kaplanı, en görkemli kaplan türleri arasında yer alıyordu.

5

KAFKAS BİZONU


19. yüzyılın sonuna kadar Türkiye'nin birçok yerinde yaşayan Kafkas bizonu, avlanma nedeniyle yok oldu. Şu an sadece Ukrayna ile Polonya'nın ilkel ormanlarında yaşamlarını sürdürüyorlar.

6

HUBARA


Hala başka ülkelerde yaşamını devam ettiren hubara, yaşam alanlarının yok edilmesi yüzünden Türkiye'ye artık uğramıyor.

7

YAKALI TOY


Son 100 yılda Türkiye'de 2 defa görülen ve sadece göç yollarında ortaya çıkan yakalı toy, geçtiğimiz yıl gözüktü. Hala Türkiye'de varlığı tam olarak kanıtlanmış değildir. Normalde Türkiye'de konaklamayan toy, avcıların vurması sonucu yaralı halde bulunmuştu.

8

YILANBOYUN


Amik gölünün 60lı yıllarda kurutulmasıyla birlikte Türkiye'de nesli tükenen Yılanboyun, bataklık ve sulak alanlarda yaşamını sürdürmeyi seviyor.

Türkiye'de Nesli Tükenen Hayvanlar
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR