02.10.2024-16:14 (Son Güncelleme:02.10.2024-16:14)

Türkiye Yüzyılında Emeklilik Paneli Düzenlendi

Emeklilik sorunlarına ışık tutan panelde, hakların korunması vurgulandı. HAK-EMEK-DER lideri, refahın yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Yüzyılında Emeklilik Paneli Gerçekleştirildi

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hak Emekliler Derneği (HAK-EMEK-DER) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, "Türkiye Yüzyılında Emeklilik Paneli"ni düzenledi. Panel, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirildi ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Emeklilerin Hakları İçin Çalışıyoruz

Panelin açılış konuşmasını yapan HAK-EMEK-DER Başkanı Remzi Karataş, emeklilerin haklarını korumak ve onların sesi olmak amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Karataş, ülke ekonomisinin güçlenmesi yanında emeklilerin de korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Refah İçin Referans Olarak Çalışmalar Yapılacak

Panelde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarla emeklilerin sorunlarının verilerle ortaya konulmasının amaçlandığını ifade eden Karataş, "Sesimizin yettiğince bütün zeminlerde refahın yükselmesini talep edeceğiz," diye ekledi.

Politikaların Oluşturulmasına Katkı

Karataş, buradan çıkacak politikaların yönlendirici olacağına inandığını vurguladı. "Sivil toplum örgütlenmesi ile sendikalarımızda malzeme oluşturarak çalışıyoruz. Emeklilerimiz için yürüttüğümüz bu yolda tüm paydaşları HAK-EMEK-DER'e destek vermeye davet ediyoruz. Panelimizin sorunlara ışık tutmasını umuyoruz," şeklinde konuştu.

Açıklamalar ve Katkılar

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, sosyal güvenlik sistemine ilişkin değerli değerlendirmelerde bulundu. Panel, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin, Kırıkkale Üniversitesi'nden Dr. Cavit Demiral ve TOBB Üniversitesi'nden Doç. Dr. Orhan Ersun Civan'ın konuşmalarıyla devam etti.

HAK- İŞ Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Hak Emekliler Derneği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından "Türkiye Yüzyılında Emeklilik Paneli" düzenlendi. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen panelde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr