11.10.2024-14:17 (Son Güncelleme:11.10.2024-14:17)

Türkiye ve Norveç Su Ürünleri İşbirliğini Güçlendiriyor

İzmir'de düzenlenen forumda Türkiye ve Norveç'in su ürünleri işbirliği ve sürdürülebilirlik konuları tartışıldı.

Türkiye ve Norveç Su Ürünleri İşbirliğini Güçlendiriyor

İzmir'de, su ürünleri yetiştiriciliği alanında Türkiye ve Norveç arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirlik uygulamaları ve teknolojik gelişmeler üzerine Aqua Kültür Kontak Forumu gerçekleştirildi.

Foruma Katılan İsimler ve Görüşleri

Fuar İzmir'de gerçekleşen forumun açılışında, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, Türkiye ve Norveç arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaarder, Norveç'in kültür balıkçılığı teknolojilerine ev sahipliği yaptığını ve Türkiye'nin de bu alanda önemli bir gelişim gösterdiğini belirtti.

Sürdürülebilir Deniz Teknolojileri Üzerine Vurgular

Özellikle, Gaarder, balık çiftliklerinin %100 temiz enerji kullanabilmesi için gerekli bilgi, teknoloji ve yatırımların artırılması gerektiğini ifade etti. "Bağlarımızı güçlendirerek, denizcilik endüstrisi alanında işbirlikleri kurmak istiyoruz. Aqua kültürün geleceği hakkında umutluyum; sürdürülebilir bir gelecek için birlikte çalışmalıyız. Türkiye ve Norveç birlikte daha güçlüdür," dedi.

Türkiye'nin Su Ürünleri Potansiyeli

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 2023 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1,9 milyar dolara ulaştığını belirterek, işbirliği alanlarının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise, Türkiye'nin 2023 yılında avcılık ve yetiştiricilikle birlikte toplam 1 milyon ton su ürünleri üretimi gerçekleştirdiğini ve 2024'te su ürünleri ihracatında 2 milyar doları aşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Gelecek Projeleri ve Bilgi Alışverişi

Forumun ilk oturumunda, su ürünleri sektöründeki işbirlikleri ve gelecekte atılacak ortak adımlar konuşuldu. Gün boyunca devam eden oturumlar, yerel ve uluslararası düzeyde sektör temsilcilerine bilgi alışverişi ve yeni işbirlikleri geliştirme fırsatları sunacak.

İzmir'de, su ürünleri yetiştiriciliği alanında Türkiye ve Norveç arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, sektördeki sürdürülebilirlik uygulamaların yaygınlaştırılması ve teknolojik gelişmelerin ele alınması amacıyla Aqua Kültür Kontak Forumu düzenlendi. Fuar İzmir'deki sergide, çeşitli teknolojik su ürünleri yer aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr