08.10.2024-13:49 (Son Güncelleme:08.10.2024-13:49)

Türkiye ve Irak İlişkileri: Muş ve Dosaki'den Önemli Görüşme

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş, Iraklı parlamenter Dosaki ile görüşerek, bölgesel gelişmeleri ve PKK'yı ele aldı.

İki Ülke Arasındaki İşbirliği

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Khalel Gazi Hassan El Dosaki ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Üzerinden Geçen Kanun Teklifleri

Mehmet Muş, görüşme esnasında TBMM'de kabul edilen kanun tekliflerinin %55'inin başkanlık ettiği komisyonda ele alındığını belirtti.

Gazze'deki Durum ve Ortadoğu'daki Tehditler

Muş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, "İsrail, durdurulmadığı takdirde tüm Orta Doğu'yu kan gölüne çevirecek," dedi. Ayrıca, uluslararası toplumun bu duruma karşı birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

PKK'ya Yönelik Mesajlar

Muş, terör örgütü PKK'nın tehdit oluşturduğunu ifade ederek, "Bu terör örgütünü elimine etmek için Irak devletiyle işbirliği bekliyoruz," dedi.

İyi İlişkilerin Önemi

Irak'ın kalkınmasını önemseyen Muş, Türkiye ile Irak arasında güçlü bir ilişki bulunduğunu hatırlatarak, bu işbirliğinin daha da derinleşmesi gerektiğini vurguladı.

Heyetin Görüşleri

Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı El Dosaki, Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş (sağ 2), Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Khalel Gazi Hassan El Dosaki (sol 3) ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr