19.02.2021-10:33 (Son Güncelleme:19.02.2021-10:33)

Türkiye Sağlık Çalışanları Raporu Paylaşıldı!

Bütün sağlık emekçilerinin mevcut durumları, sorunları ve isteklerinin bağlamında gerçekleşen değerlendirmelerin yer aldığı Türkiye Sağlık Çalışanları Raporu kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye Sağlık Çalışanları Raporu Paylaşıldı

Ocak 2021 Türkiye Sağlık Çalışanları Raporu'nu Memur Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın ve kamuoyuyla paylaşan Semih Durmuş, bu raporun Türkiye’de bir ilk olduğunun dikkatini çekti.

Durmuş, ana hedeflerinin sağlık çalışanları için referans belge ortaya koyarak kamuoyunda ve karar vericilerde duyarlılık sağlamak olduğunu ifade etti. 'Sağlık çalışanlarının can yakıcı pek çok soruna sahip olduğunu kaydeden Durmuş, 'Biz istiyoruz ki sağlık çalışanlarının sorunları yerine fedakârlıklarını konuşalım, alın terleriyle hayata tutunan hastalarının yaşama sevincine ortak olalım. Ancak bu çok da mümkün olmuyor. Çünkü bu sorunlar, bir türlü çözüme kavuşturulmuyor, haklı beklentiler karşılanmıyor, sadece zamana bırakılıyor. Şayet bu faydalı bir yöntem olsaydı, yıllardır var olan sorunların bir kısmını bugün konuşuyor olmazdık. Zamana bırakılması, zamanın geçmesi sağlık çalışanlarının sorununu çözmediği gibi belini büküyor, sorunları kangrene dönüştürüyor, ümitsizliğe sevk ediyor. O nedenle, Sağlık-Sen olarak buradan bir defa daha çağrıda bulunuyoruz, değerli yetkililer, sağlık emekçilerinin sorunlarını görmezden gelmeyin, ötelemeyin, yok saymayın. Çözün!' diyerek konuşmasına devam etti.

DÖNER SERMAYE SORUNLARI YİNE GÜNDEMDE

Virüs nedeniyle sağlık çalışanlarının sorunlarına yeni sorunlar eklendiğini ve yüklerinin daha da fazlalaştığını ifade eden Durmuş, mali ve özlük haklarındaki eksiklikler ile haklı talep ve beklentilerin karşılanması noktasında iyileştirmeye gidilmediğini söylerken, 'Maaşların enflasyon karşısında erimesini de unutmamak gerekir. Bu sistem nedeniyle aynı tarihte ve aynı statüde işe başlayıp da aynı işi yapan hekim dışı sağlık emekçilerinin bazılarının payına 1 TL düşerken bazılarının payına 2 bin TL düşmektedir. 2 bin TL alanların oranı ise yüzde 3’ü bulmamaktadır. Sürekli sorun üreten bu sistem rötuşla düzelecek gibi değil, neşter vurmak lazım' diye ifade etti.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr