14.10.2024-22:34 (Son Güncelleme:14.10.2024-22:34)

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi İki Ödül Kazandı

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, uluslararası ödüllerde iki önemli başarı elde etti.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi Ödülleriyle Taçlandı

Açılışının birinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, iş ve sanat dünyasından iki ödül kazandı. Yapılan açıklamaya göre, müze, bu yıl 62 ülkeden 3 bin 600'ün üzerinde adayın değerlendirildiği 21. Uluslararası İş Ödülleri'nde, Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında "Stevie Ödülü"ne layık görüldü.

Stevie Ödülü Hakkında

Stevie Ödülü'nü kazananlar, iki aylık değerlendirme sürecine katılan dünya çapında 300'den fazla sektör profesyonelinin puanlamasına göre belirlendi. Müzeye verilen bu ödül, uluslararası başarı ve sosyal sorumluluk alanındaki önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.

Wallace Hartley Ödülleri Başarısı

Dünya Sanat Günü etkinliği çerçevesinde verilen "Wallace Hartley" Ödülleri'nde ise Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, "2024 Sanat Kurumu Ödülü"ne değer görüldü. Bu ödül, müzenin Türk sanatçılarına ve sanat ortamına sunduğu imkanların yanı sıra, koleksiyonunu kalıcı bir müzeye dönüştürerek kitaplaştırması gibi anlamlı çalışmaları nedeniyle verildi.

Müze Hakkında Genel Bilgi

1900'lerin başından bu yana birçok aileye ve iş yerine ev sahipliği yapmış olan, Beyoğlu'nun tarihi Boudouy (Bodvi) Apartmanı, 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak kapılarını açtı. İstiklal Caddesi No. 144 adresindeki bu tarihi bina, dikkat çekici bir restorasyon projesiyle modern sanatseverlere hizmet veriyor.

Sergi ve Etkinlikler

Müzenin giriş katı, İstiklal Caddesi ile entegre bir şekilde kurgulanarak, kafesi ve müze dükkanı ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergi düzeni, 5. ve 4. katlarda kalıcı sergilere, 3. ve 2. katlarda ise süreli sergilere ev sahipliği yapacak şekilde tasarlandı. BlackBox Salonu'nda sezon boyunca çeşitli etkinlikler ve çocuklar için ücretsiz atölyeler düzenleniyor.

Koleksiyon ve Sergiler

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, 2 bin 700 civarında eserin yer aldığı Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndan besleniyor. Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza ve İbrahim Çallı gibi Türk resim sanatının önemli isimlerinin eserleri bu müzede sergilenmektedir.

Açıldığı günden bu yana sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan müze, restorasyon ve marka kimliği için üretim projeleriyle MUSE Awards'da "yaratıcılık" alanında altın, "tasarım" alanında ise gümüş ödül kazandı. Daha fazla bilgi için issanat.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr