06.10.2024-13:47 (Son Güncelleme:06.10.2024-13:47)

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Heyecan Verici Geri Sayım Başladı

TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'ün girişimciliği geliştirmek için kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Türkiye Innovation Week 2024 Başlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye'nin inovasyon odaklı gelişimi için önemli bir etkinlik olan Türkiye Innovation Week 2024 (TIW24) hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Karavelioğlu, "Türkiye'nin gelişmesi girişimciden, girişimciliğin gelişmesi inovasyondan geçiyor" dedi.

Etkinlik Hakkında

Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen TIW24, 10 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde 11. kez kapılarını açacak. Etkinliğin bu yılki ana teması "Out of the Box: Human, Culture, Model" olarak belirlendi.

Girişimcilik Ekosisteminin Gelişimi

Karavelioğlu, girişimci sayısının arttığı ülkelerde teknolojinin daha hızlı geliştiğine dikkat çekti. "Bu etkinliklerde Türkiye'nin inovasyon ekosisteminin geliştirilmesi için gençlere hangi olanakların sağlanması gerektiği ve gençlerin, inovasyon süreçlerine nasıl daha etkin bir şekilde dahil olabilecekleri sorularına yanıt bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

InnovaZone Alanı

TIW24'te, genç girişimcilerin oluşturduğu katılımcı profiline özel olarak tasarlanmış InnovaZone adında bir alan yer alacak. Burada, girişimciler ve yatırımcılar bir araya gelecek, mentor oturumları ve B2B görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Başarılar ve Destekler

Kutlu Karavelioğlu, 2015 yılından bu yana TİM-TEB Girişim Evleri aracılığıyla 2.000'den fazla teknoloji odaklı girişimciye destek verildiğini belirtti. Bu girişimcilerin toplamda 1.154 milyar lira yatırım aldığını vurguladı. TIW24 kapsamında başarılı girişimcilere yer verileceği ve çeşitli paneller düzenleneceği ifade edildi.

İnovaTİM Ekosistemi

Karavelioğlu, Türkiye'nin en büyük açık inovasyon ekosistemlerinden biri olan İnovaTİM'in, gençlere inovasyon ve girişimcilik alanında bilgi sağladığını belirtti. Yaklaşık 3.000 öğrencinin yer aldığı İnovaTİM, birçok proje üreterek uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etmeyi başardı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr