26.10.2024-20:00 (Son Güncelleme:26.10.2024-20:00)

Türkiye-Hollanda Dostluğunun 100. Yılı: 'Mavi-Beyaz' Sergisi Amsterdam'da Açıldı

YEE Amsterdam'da, Türkiye-Hollanda dostluğunun 100. yılı için düzenlenen sergi sanatseverlerle buluştu.

Türkiye-Hollanda Dostluğunun 100. Yılı

Amsterdam’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nde, Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın yüzüncü yılı kapsamında mavi-beyaz seramik eserlerin sergilendiği 'Porselene Giden Yolda Mavi-Beyaz' sergisi açıldı.

Sergide Yer Alan Sanatçılar

57 sanatçının eserlerinin yer aldığı bu sergi, İtalya, Hollanda ve Türkiye'den katılan sanatçılarla dolu.

Açılışta Öne Çıkan İsimler

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen etkinliğin açılışına katılanlar arasında, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy ve Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Pınar Bilgen Ermiş de yer aldı.

Sanat ve Kültürel Değerler Üzerine

Büyükelçi Ünal, yaptığı konuşmada Türk-Hollanda ilişkilerinin karmaşık yapısına dikkat çekerek, bu dostluğun çeşitli kültürel sembollerle zenginleştiğini ifade etti. Ünal, “Seramik, tarih, kültür ve yeniliğin birleşim noktasını temsil ediyor”

Serginin Teması ve Süresi

26 Ekim - 25 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergi, “Geçmişe saygı, geleceğe armağan” mottosuyla yüzyıllık dostluğun seramik sanatı aracılığıyla kutlanmasını sağlıyor.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın 100. yılı vesilesiyle düzenlenen ve 57 sanatçının mavi-beyaz seramik eserlerinin yer aldığı 'Porselene Giden Yolda Mavi-Beyaz' sergisi açıldı. Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, serginin açılışında konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr