18.06.2024-12:39 (Son Güncelleme:18.06.2024-13:08)

Türkiye Havacılıkta Avrupa'da Zirveye Yürüyor: EUROCONTROL Verilerine Göre Hava Trafiği Rekoru Kırıldı

Türkiye'nin Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) Performans İnceleme Birimi tarafından yapılan ölçümlere göre, üye 41 ülke arasında hava sahasının en yoğun üçüncü ülke olduğu bildirildi. 15 Haziran'da Türkiye'deki havalimanlarına iniş ve kalkış yapan uçak sayısı 4 bin 227 olarak kaydedildi. Bu rakam, 2023'ün aynı gününde kaydedilen 3 bin 587 uçuşa göre yüzde 17,8 artış gösterdi.

laştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ulaşım sektörlerine yapılan yatırımların, havacılık alanında ülkeyi dünya çapında ve özellikle Avrupa'da önemli bir konuma getirdiğini vurguladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin yaz döneminde hava trafiğinde önemli yoğunluklar yaşadığını ve hava yolu trafiğinin her geçen gün arttığını belirtti.

Avrupa Çapında Zirve

Havacılıkta Türkiye'nin önemli bir aktarma merkezi haline geldiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, ülkenin hava trafik sayılarının artarak Avrupa çapında zirveye çıkacağına olan inancını dile getirerek, şunları paylaştı:

"Yaz döneminin başlamasıyla havalimanlarımızdaki hava trafiğinde önemli derecede yoğunluklar yaşanıyor. Türkiye'deki hava yolu trafiği her geçen gün artıyor. 15 Haziran'da ülkemizdeki havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı 4 bin 227'e ulaşarak 2023'ün aynı gününde kayıtlara geçen 3 bin 587 rakamına oranla yüzde 17,8 arttı. Ülkemiz hava trafik sayılarının her geçen gün artarak, Avrupa çapında zirveye çıkacağımıza olan inancımız tamdır."

cerenpeksen@haber365.com