10.10.2024-10:59 (Son Güncelleme:10.10.2024-10:59)

Türkiye, COP 29 Konferansı'nda Azerbaycan'a Destek Verecek

Murat Kurum, COP 29 sürecinde Azerbaycan'a her türlü desteği sunacaklarını duyurdu.

Türkiye, COP 29 Sürecinde Azerbaycan'ı Destekliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11-22 Kasım tarihleri arasında Azerbaycan'ın ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP 29) sürecinde Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

İklim Konferansı Öncesi Umutlu Mesajlar

Kurum, “Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek” başlıklı etkinliğe katılmak üzere bulunduğu Azerbaycan'da medya mensuplarına yaptığı açıklamalarda, "Azerbaycan'da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. COP 29'da dünyanın geleceği için önemli kararların alınmasını arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Finansman İhtiyacı

Kurum, COP 29 sırasında, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliği mücadelesine daha rahat finansman erişimi sağlayacak adımlar atılmasını beklediklerini de vurguladı. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2053 yılı için Net Sıfır Emisyon hedefinin tüm dünya ile paylaşıldığını ifade etti.

Yenilenebilir Enerji ve İklim Kanunu Hedefleri

Bakan Kurum, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji ihtiyacını karşılamak için sürekli çaba gösterdiğini belirterek, “İklim Kanunu’nu bu yıl içinde TBMM’den geçirerek kararlılığımızı ortaya koyacağız.” dedi. Bu kanunun çıkmasıyla tüm sektörlerde seferberlik anlayışıyla iklim değişikliği ile mücadele edileceğini dile getirdi.

Çocuklar İçin Temiz Bir Gelecek

Kurum, yapılan çalışmaların çocukların geleceği adına olduğunu ifade ederek, dünya genelinde devam eden savaşların ve katliamların durdurulması gerektiğine dikkat çekti. “COP 29 sürecinde Filistin ve Lübnan ile ilgili düşüncelerimizi paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" başlıklı etkinliğe katılmak için geldiği Azerbaycan'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr