01.07.2024-11:22 (Son Güncelleme:01.07.2024-17:06)

Türkiye, çeyrek final için sahaya çıkıyor: Tek hedef Avusturya’yı devirmek

A Milli Futbol Takımımız, tıpkı EURO 2008’de olduğu gibi EURO 2024’te de çeyrek final sevinci yaşamak için Avusturya karşısına çıkıyor. Milliler aynı zamanda 3 ay önce aldığı 6-1’lik ağır mağlubiyetin de rövanşını almak istiyor.

Futbol severlerin heyecanla takip ettiği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçları tüm hızıyla sürüyor. Şu ana kadar Almanya, İngiltere, İsviçre, İspanya çeyrek finale yükselirken son 4 çeyrek finalist de bugün ve yarın oynanacak maçlarla beraber şekillenecek.

Türkiye, çeyrek final için sahaya çıkıyor

Türkiye, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Ay-yıldızlı ekip, bu başarısının ardından Avusturya'yı da geçip çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Leipzig'deki maçları, Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak.

F Grubu'nda Portekiz'in ardından 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle ikinci olan Türkiye, çeyrek finale yükselme umudunu taşıyor. Avusturya ise D Grubu'nda Fransa, Hollanda ve Polonya'yı geride bırakarak lider olarak son 16 turuna kalmıştı.


Türk takımlarının belalısı atandı

İnternethaber'de yer verilen habere göre; Karşılaşmada Portekizli hakem Artur Soares Dias düdük çalacak. Dias'ın yardımcılıklarını Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ukrayna'dan Mykola Balakin olacak. VAR görevini ise Portekizli Tiago Martins üstlenecek. Dias’ın yönetiminde oynanan Türk takımlarının maçında kazanan hep rakipler oldu.

A Milli Takım'da kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın'ın cezalı olmaları sebebiyle maçta forma giyemeyecekleri açıklandı. Cezası biten Abdülkerim Bardakcı ise oynayabilecek durumda.

Avusturya'da ise Hollanda maçında ceza sınırına gelip sarı kart gören Patrick Wimmer, Türkiye karşısında forma giyemeyecek. Türkiye'de ise Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Avusturya maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler.

kursat@haber365.com.tr