25.10.2024-23:38 (Son Güncelleme:25.10.2024-23:38)

Türkiye-BAE Dostluk ve Spor Etkinliği Resepsiyonu

Ankara'da BAE-Türkiye Dostluk ve Spor Etkinliği kapsamında önemli bir resepsiyon düzenlendi.

Ankara'da BAE-Türkiye Dostluk ve Spor Etkinliği Düzenlendi

Ankara'da, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla bir spor etkinliği için resepsiyon gerçekleştirildi.

Büyükelçiden Anlamlı Açıklama

BAE'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen etkinliğe, BAE Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç gibi önemli isimler katıldı.

Büyükelçi Zahiri, etkinliğin yalnızca sporla ilişkilendirilmemesi gerektiğini, aynı zamanda iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin ve halklar arasındaki işbirliğinin bir yansıması olduğunu ifade etti. Sporun uluslararası dostluğun artırılmasındaki önemli rolüne dikkat çeken Zahiri, iki ülke liderleri arasında gerçekleşen ziyaretlerin bu ilişkilerin gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yılmaz'ın Mesajları

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şirketine düzenlenen terör saldırısını kınadı ve bu olayda hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Yılmaz, Türkiye ile BAE arasında son üç yılda 40'tan fazla anlaşma imzalandığını ve ikili ticaret hacminin 2023'te 20 milyar doları aştığını belirtti. Ayrıca, BAE'nin Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olduğunu vurguladı.

Mustafa Varank'tan Önemli Vurgu

Varank, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını lanetleyerek, sporun birleştirici ve ilham verici gücünü dile getirdi. Türkiye ve BAE'nin kardeşlik ruhunu pekiştiren etkinliğin çok değerli olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki desteğin her zaman sürdüğünü belirtti. Varank, özellikle deprem felaketinde BAE'nin sağladığı yardım için teşekkürlerini sundu.

Varank, Türkiye-BAE ilişkilerinin 51. yıl dönümünde bu ilişkilerin her alanda kaydettiği gelişmeleri iftihar vesilesi olarak nitelendirdi.

Etkinliğin Devamı

Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında düzenlenen futbol müsabakası için kura çekimi gerçekleştirildi ve katılımcılara plaketler takdim edildi.

Başkentte Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)-Türkiye Dostluk ve Spor Etkinliği için resepsiyon verildi. BAE'nin Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğindeki resepsiyona, BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri (sol 2), Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz (sağ 2), TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank (solda) ve davetliler katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr