26.10.2024-18:53 (Son Güncelleme:26.10.2024-18:53)

Türk Şirketleri Bosna Hersek'te Kariyer Fuarında Buluştu

Saraybosna'da düzenlenen kariyer fuarında Türk şirketleri gençlere iş fırsatlarını tanıttı.

TÜRK ŞİRKETLERİNDEN KARİYER FÜARI

Türk şirketlerinin sunduğu iş fırsatlarının tanıtıldığı TALENT for BIZ kariyer fuarı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ilk kez gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin katkılarıyla düzenlenen fuar, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

KATILIMCILARIN İLGİSİ YÜKSEK

Fuarda; ASELSAN, Halkbank, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türk Hava Yolları ve Türk Telekom gibi önde gelen Türk şirketlerinin yanı sıra Bosna Hersek'teki Türk kuruluşları arasında Şişecam, Proyapı Mühendislik Müşavirlik ve Ziraat Bankası da yer aldı. Bu stantlar, Türk ve Boşnak gençlerine kariyer tabanlı fırsatlar sundu.

GENÇLERLE BİR ARAYA GELİNDİ

Türk Telekom Çalışan Deneyim ve İşveren Markası Grup Müdürü Esra Buldu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç yetenekleri keşfetmeyi ve kariyerlerinde rehberlik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Gelişen dünya ve teknolojiye uyum sağlama noktasında gençlerin bilinçli olduğunu vurgulayan Buldu, bu gençlerin hedefleri doğrultusunda heyecan verici kariyer yolculukları geçirdiklerini ifade etti.

TUSAŞ yetkilisi Ömer Onat Çömez ise, organizasyonun iyi geçtiğini ve katılımcılardan memnun kaldıklarını belirtti. Ziraat Bankası Bosna Hersek temsilcisi Kıvılcım Mehmet Türkoğlu da, küresel ölçekte faaliyet gösteren bir banka olarak gençlerle iletişim kurma fırsatı bulduklarını söyledi. Gençlerin kendi öz geçmişlerini bırakmalarına da imkan tanındı.

ATÖLYELER VE GÖRÜŞMELER DÜZENLENDİ

Fuarda, Türk şirketlerinin insan kaynakları yetkilileri, katılımcılara iş ve staj imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, öğrencilere yönelik çeşitli atölyeler de gerçekleştirildi, bu sayede gençlerin kariyer planlamaları için önemli fırsatlar yaratıldı.

Türk şirketlerinin iş fırsatlarını tanıttığı "TALENT for BIZ" kariyer fuarı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ilk kez düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin organizasyonuyla başkentte bir otelde düzenlenen "TALENT for BIZ" kariyer fuarına ilgi yoğun oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr