22.10.2024-14:04 (Son Güncelleme:22.10.2024-14:04)

Türk Savunma Sanayisi SAHA EXPO'da İleri Teknolojilerini Tanıtıyor

Türk savunma sanayisi, SAHA EXPO 2023'te gelişmiş insansız hava araçları ve silah sistemlerini sergiliyor.

Türk Savunma Sanayisi SAHA EXPO 2023’te

Türk savunma sanayisi, gelişmiş teknolojilerini sergilemek amacıyla düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda yer alıyor. Fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor ve 22-26 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.

Yerli İnsansız Hava Araçları

Fuarda, Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar TB2, TB3, AKINCI gibi birçok yerli insansız hava aracı sergileniyor. Baykar Basın Sözcüsü İlker Akgüngör, bu yılki fuara katıldıklarını belirterek, "Bayraktar İHA ailesinin tüm üyelerini bu fuarda görebilirsiniz," dedi.

Roketsan ve Yeni Teknolojileri

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, fuarda 20’ye yakın ürünlerini tanıttıklarını belirterek, yeni tanıtımını yapacakları ürünler hakkında bilgi verdi. Bu ürünler arasında Roketsan Pusu ve L-OMTAS gibi sistemler bulunuyor.

ASELSAN’ın Yenilikleri

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin 10 yeni ürününü kamuoyuyla paylaşacağını ve bu yeni teknoloji ürünlerinin sektörde önemli bir yer tutacağını ifade etti. "KOBİ'lere 1,6 milyar dolarlık sipariş verdik," diyen Akyol, fuarın önemine değindi.

HAVELSAN ve Dijital Ürünler

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, dijital birlik teknolojisinin son aşamalarını SAHA EXPO'da sergileyeceklerini aktardı. Şirket, simülasyon ve otonom sistemler üzerine yeniliklerini paylaşacak.

Fuarın Önemi ve Katılım

SAHA EXPO, 178 yabancı alım heyetinin ve 312 resmi heyetin katılımıyla gerçekleşiyor. Fuar kapsamında çeşitli paneller ve işbirliği anlaşmaları imzalanacak. Ayrıca, 22-24 Ekim tarihlerinde profesyonel ziyaretçilerin, 25-26 Ekim tarihlerinde ise halkın katılımıyla devam edecek.

İnsansız hava araçlarından füze sistemlerine Türk savunma sanayisinin geliştirdiği ileri teknolojiler SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda tanıtılıyor. Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı başladı. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr