26.03.2021-10:14 (Son Güncelleme:26.03.2021-17:03)

Türk Oyunları Amerika'da İlgi Görüyor

Son yıllarda, hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli başarılar yakalayan Türk oyun firmaları, sektörü yukarıya taşıyor.

Türk oyun sektörü her geçen gün daha da gelişiyor. Yatırımcıların da ilgisini çeken sektör, yıllar ilerledikçe dünya devi oyun şirketleriyle mücadele etmeye başladı.

Ege Üniversitesi içerisindeki Teknopark'ta faaliyetlerini sürdüren mobil yazılım şirketi Ruby Games'in kurucusu Mert Can Kurum yaptığı açıklamada, Mart ayında Amerika'da en çok indirilen 10 oyundan 6'sının Türk oyun şirketleri tarafından geliştirilmiş oyunlar olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Kurum, üniversitede okurken başladığı oyun geliştirme işini 2018 senesinde Ege Üniversitesinde bulunan Teknopark nüvEGE kuluçka merkezinde kuruluşunu gerçekleştirdiği Ruby Games'te ilerlettiğini ifade etti.

Geçen 2 senenin ardından çok sayıda oyun geliştiren firma, birçok kez en çok inidirlenler listesine dahil oldu. Kurum, Ruby Games'in geçen sene yayınladığı "Hunter Assassin" oyununun tüm kategorilerde dünya üzerinde en çok indirilen 5. oyun olduğunu belirtti.

Şirketi ilk başlarda yurt dışındaki yayıncılarla ortaklaşa çalışyığı fakat daha sonra çalışmalaroını ekipçe hallettiklerinden bahseden Mert Can Kurum, "Mart ayında yayıncılığını üstlendiğimiz Handyman 3D adlı oyun ABD'de IOS işletim sistemi kullananlar içinde en çok indirilen oyunlar listesinde ilk 10'da yer aldı." dedi.

Son yıllarda Türk oyun şirketlerinin oyun geliştirme konusunda oldukça önemli bşarılar elde ettiğini vurgulayan Kurum,"Mart ayında ABD'de en çok indirilen 10 oyundan 6'sı Türk şirketlerin geliştirdiği veya yayınladığı oyunlar oldu. Bu Türkiye'deki oyun sektörünün başarısını gösteriyor. Ülkemizde 'hyper casual' oyun sektörünün öncü şirketlerinden biriyiz. Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde ufak da olsa bir payımız olduğunu düşünüyoruz. Artık büyük yatırımcılar Türk oyun şirketlerine yatırım yapmak istiyor. Bu sayede birçok genç yurt dışındaki oyun şirketlerinde çalışma imkanı da buluyor. Daha önce oyunları geliştirip yurt dışındaki yayıncılara gönderirken artık her şeyi biz yapıyoruz. Bu sayede ekonomik anlamda gelirin tümü de ülkemizde kalıyor. Bu sektörün gün geçtikçe büyüyeceğini düşünüyoruz. Bizim şirket olarak hedefimiz ekibimizi daha da büyüterek farklı türlerdeki oyunlarda da bu başarıyı artırarak devam ettirmek olacak." dedi.

Üniversitenin ve teknoloji geliştirme yerlerinin verdiği desteğin öenminden bahseden Mert Can Kurum, mevcut desteğinin de arttırlması halinde sektörde çok daha fazla kişinin istihdam edilebileceğini ifade etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr