08.10.2024-12:53 (Son Güncelleme:08.10.2024-12:53)

Türk Devletleri Teşkilatı Ülkeleri 'Türktransplant' Sistemi İçin Anlaştı

TDT üyesi ülkeler, organ naklinde işbirliği için 'Türktransplant' sistemini kurmak için niyet protokolü imzaladı.

Türk Devletleri Teşkilatı Yeni Bir Döneme Giriyor

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin sağlık bakanları, organ ve doku nakli alanında bilgi alışverişini artırmak amacıyla bir "Türktransplant" sistemi kurmak için anlaşma sağladı.

Azerbaycan'da Toplantı Gerçekleşti

Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde gerçekleştirilen TDT 4. Sağlık Bakanları Toplantısı, önemli gelişmelere ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Türkiye Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Davron Sultanov ve Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı Yerbol Ospanov katıldı.

Ortak Araştırmalar ve Eğitim Standartları Belirlenecek

Bakan Musayev, toplantıda, TDT üyesi ve gözlemci ülkelerin birleşik bir tıbbi bilim alanı oluşturmasını, ortak bilimsel araştırmalar yapılmasını ve ortak tıp eğitimi standartlarının belirlenmesini öncelikli hedefler olarak belirtti.

Bilgi Paylaşımını Artıracak Protokol İmzalandı

Toplantının sonunda, bakanlar, organ ve doku nakli konusundaki bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlayacak "Türktransplant" sistemine dair niyet protokolüne imza attı.

Farklı Alanlarda İşbirlikleri Geliştirilecek

Bunun yanı sıra, TDT üyesi ve gözlemci ülkelerin sağlık bakanlıkları arasında onkoloji, kardiyoloji, oftalmoloji, pediatri, travmatoloji ve ortopedi gibi alanlarda mutabakat zaptları imzalandı.

Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı yapıldı. Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev'in (sol 2) ev sahipliğindeki toplantıya Türkiye Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (ortada), Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev (solda), Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Davron Sultanov (sağ 2) ile Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı Yerbol Ospanov (sağda) katıldı. Toplantıda bakanlar, organ ve doku nakli konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımına olanak sağlayacak "Türktransplant" sisteminin oluşturulmasına ilişkin niyet protokolü imzaladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr