07.10.2024-17:29 (Son Güncelleme:07.10.2024-17:29)

Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Bakü'de Şehitlikleri Ziyaret Etti

TDT Sağlık Bakanları, Bakü'de şehitlikleri ziyaret ederek anma gerçekleştirdi.

Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Bakü'de

Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı için Azerbaycan'a giden bakanlar ve yetkililer, anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Şehitlik Ziyareti

Toplantıya katılmak üzere Bakü'de bulunan TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev ve Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev başta olmak üzere diğer bakanlar, ilk olarak merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaret ettiler.

Çiçekler ve Dualar

Bakanlar, Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bıraktıktan sonra, 20 Ocak şehitleri için defnedildiği Bakü Şehitler Hiyabanı'na giderek, şehit mezarlarına çiçek sundular. Ayrıca, yakınındaki Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret ederek temsili mezarlara çiçek bıraktılar ve şehitlik anıtı önünde dua ettiler.

Gelecek Etkinlik

Bakanlar, yarın Şuşa şehrinde düzenlenecek olan TDT 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'na katılmak için hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 4. Sağlık Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Azerbaycan'a gelen bakan ve yetkililer, Bakü'de şehitlikleri ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr