09.10.2024-12:25 (Son Güncelleme:09.10.2024-12:25)

Türk Büyükelçiden Lübnan'daki Durum ve Tahliye Operasyonuna İlişkin Açıklamalar

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ulusoy, Lübnan'da tahliye operasyonları ve yardımlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Beyrut Büyükelçisi Ulusoy'dan Açıklamalar

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ve bölgeye gönderilen yardımlar hakkında bilgi verdi. Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, "Bugün Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait iki gemimiz Beyrut Limanı'na geliyor. Bu gemiler, iki bin kişi taşıma kapasitesine sahip ve vatandaşlarımızı Mersin Limanı'na götürecek" dedi.

Tahliye ve Yardım Operasyonları

Ulusoy, Mersin'e ulaşan vatandaşların, orada karşılanacağını ve gerekli temel ihtiyaçların karşılanacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca, Türkiye'den gelen gemilerin yardımlaştırdığını ve şu an için 300 ton yardım malzemesinin Lübnan'a ulaştığını belirtti. "Hem AFAD hem Kızılay hem de birçok derneğimiz, Lübnanlı kardeşlerimizin bu zor günlerinde ihtiyaçlarını karşılamak için yatak, çadır, gıda kolisi gibi malzemeleri gönderiyor" diye ekledi.

Kritik Güvenlik Durumu

Büyükelçi, Lübnan'daki güvenlik durumunun endişe verici olduğunu ifade ederek, İsrail'in saldırılarının etkisinin her noktada hissedildiğini vurguladı. Ulusoy, "Lübnan'da 13-14 bin Türk vatandaşı var ve 2 bin vatandaşımız bugünkü tahliye operasyonuna başvurdu" şeklinde konuştu.

vatandaşların Yaşadığı Zorluklar

Lübnan'da akademisyen olarak çalışan Alparslan Tuncay, "İki uçak bileti almıştık, hepsi iptal oldu. Neyse ki devletimiz bize böyle bir imkan sağladı" dedi. Tuncay, ailesiyle birlikte endişeli günler geçirdiklerini dile getirdi.

Tahliye bekleyen vatandaşlardan Büşra Gülbaba ise, "Bir haftalığına Lübnan'a geldik fakat 24 gündür burada mahsur kaldık. Üç uçuşumuz iptal edildi. Bu tahliye haberi bizi mutlu etti. Bakanlık ile sürekli iletişim halindeydik" diye belirtti. Gülbaba, bulundukları bölgenin güvenli olduğunu, ama bomba sesleri duyduklarını ve bu durumun korku yarattığını ifade etti.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in son haftalarda artan saldırganlığı sebebiyle, Türk vatandaşlarının bozulan güvenlik durumu üzerine tahliye talep ettiklerini ifade etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr