19.10.2024-13:07 (Son Güncelleme:19.10.2024-13:07)

Tunus'ta Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası Sergisi Düzenlendi

Tunus'ta düzenlenen sergi, Türkiye ve Tunus'un zengin kültürel mirasını gözler önüne serdi.

Tunus’ta "Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası" Sergisi

Tunus’ta, Türkiye Büyükelçiliği destekleriyle, Yunus Emre Enstitüsü ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen "Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası" kapsamında gösterilen illüstratif resim sergisi dikkat çekti.

Sergi Susa’da Gerçekleşti

Başkent Tunus’un 120 kilometre güneydoğusunda yer alan Susa kentinde düzenlenen 6. Uluslararası Tekstil Fuarı çerçevesinde açılan sergide, Türkiye ve Tunus’un ortak mirasını temsil eden tarihi eserlerin illüstratif resimleri sergilendi.

Büyükelçi Demircan’dan Açıklama

Sergiyi ziyaret eden Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, “İki ülke arasında kültürel miras açısından büyük bir zenginlik var. Tunus, Osmanlı döneminde birçok tarihi esere ev sahipliği yaptı. Bu eserleri yeniden hatırlatmak, önemini vurgulamak amacıyla değerli hocalarımızın katkılarıyla bu projeyi hayata geçirdik.” şeklinde konuştu.

Türkçe Eğitim ve Kültürel Paylaşım

Demircan, YEE ve Türkçe eğitim veren öğretmenlerin, Türkiye’nin somut mirasını buradaki genç kuşaklara aktarma yönündeki çabalarının önemini vurguladı. “Ortak kültürel değerlere sahip olmamız, yaşam tarzımız ve geleneklerimiz gibi birçok alanda da var.” dedi.

Ortak Miras Rotası Genişliyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden İllüstrasyon Sanatçısı Öğr. Gör. Adem Dönmez, "Tunus-Türkiye Ortak Miras Rotası" üzerine çalışmanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Dönmez, “Tarihi eserleri dijital ortamda işleyerek, ilk olarak başkent Tunus’taki eserlerden bir harita oluşturduk. İlerleyen süreçte diğer şehirleri de ekleyerek, ortak miras rotasını genişleteceğiz.” dedi.

İki Ülke Arasındaki Kültürel Etkileşim

YEE Tunus Koordinatörü Dr. Ali İhsan Çevik, serginin uluslararası bir fuar kapsamındaki önemini vurgulayarak, “Bu tür etkinlikler, yalnızca ticaret için değil, kültürel etkileşimler için de benzersiz bir fırsat sunuyor. Sergimiz, Türkiye ve Tunus ortak mirasını ön plana çıkarıyor.” şeklinde ifade etti.

17 Ekim’de başlayan ve bugün sona erecek olan sergi, uluslararası fuarda önemli bir yer edindi ve ziyaretçilere iki ülkenin sahip olduğu kültürel derinliği keşfetme imkanı sundu.

Tunus'un başkenti Tunus'un 120 km güneydoğusunda yer alan Susa kentinde düzenlenen 6. Uluslararası Tekstil Fuarı’nda Türkiye Büyükelçiliği himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ortak girişimiyle başlatılan “Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası” çalışmasına ait, illüstratif resim sergisi düzenlendi. ​​​​​​Sergiyi ziyaret eden Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr