22.08.2024-17:22 (Son Güncelleme:22.08.2024-17:22)

Tüm Öğrencilerin Dikkatine! Üniversite Kayıt Süreci Yarın Sona Eriyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan üniversite kayıt süreci, yarın sona erecek. Mazeretli kayıt başvuruları ise 26 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. Bu tarihlerden sonra başvurular kabul edilmeyecek.

Üniversite kayıtları için belirlenen süre yarın sona eriyor. YKS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen adayların kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Ancak çeşitli nedenlerle kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar, 26 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde mazeretli kayıt başvurusunda bulunabilecekler. 2 Eylül'den sonra yapılacak başvurular ise işleme alınmayacak ve adaylar kayıt hakkını kaybedecek.

Meslek Yüksek Okulları Tercih Ediliyor

YKS yerleştirme sonuçlarına göre, bu yıl meslek yüksek okullarının (MYO) puanları önemli ölçüde yükseldi. Özellikle ön lisans programları arasında yer alan pilotaj programı, 536,7 puanla rekor kırarak öğrenci aldı. Siber güvenlik programı ise 525 puanla tercih edildi. MYO'lara olan ilgi, gençlerin geleceğe yönelik kariyer planlarında önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor.

YÖK Başkanı'nın Açıklamaları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, meslek yüksek okullarının gençlere sunduğu fırsatlara değinerek, "Öğrencilerimiz geleceği okumakta oldukça becerikliler. Çağın yeni mesleklerine yönelik açılan meslek yüksek okullarının gençlerimize önemli kariyer fırsatları sunacağına inancımız tam" dedi. Özvar, MYO'ların iş dünyasıyla daha entegre hale gelerek, öğrencilere geniş kariyer olanakları sağlayacağını belirtti.

Ek Yerleştirme Süreci

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kayıt yaptırılmayan kontenjanlar için ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacaklar. Ek yerleştirme süreci, özellikle yerleştirilemeyen veya kayıt hakkını kaybeden adaylar için yeni bir fırsat olacak.

cerenpeksen@haber365.com