09.08.2024-10:30 (Son Güncelleme:09.08.2024-10:30)

Tüm dünya bu tartışmayı izleyecek: Donald Trump-Kamala Harris düellosu o tarihte yapılacak

ABD başkanlık seçimlerinde aday olan Donald Trump ve Kamala Harris, 10 Eylül’de televizyon tartışmasında karşı karşıya gelecek.

Donald Trump ile Kamala Harris’in karşı karşıya geleceği televizyon tartışmasının tarihi açıklandı. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Parti'den rakibiyle birden fazla televizyon tartışması yapmaya hazır olduğunu açıkladıktan sonra, bu tartışmalardan ilki için duyuru yapıldı. Duyuru, tartışmayı düzenleyecek kanalın sosyal medya platformu X'teki hesabından paylaşıldı.

Trump: Üç tartışma yapmamız gerekiyor

Trump, "Üç tartışma yapmamız gerektiğini düşünüyoruz," diyerek, bu tartışmalardan ikisinin Fox News ve NBC kanallarında yapılmasını önerdi.


Harris: Ek tartışmalara açığım

Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı Kamala Harris ise Michigan'daki bir seçim mitinginde ABD'deki ilk tartışmaya katılacağını duyurdu ve ardından ek tartışmalara da açık olduğunu belirtti.

İkili 10 Eylül’de karşı karşıya gelecek

ABC kanalı, yapılacak tartışmanın moderatörlüğünü David Muir ve Linsey Davis'in üstleneceğini açıkladı. Harris, Detroit’teki mitingde, "Donald Trump ile tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum ve sonunda 10 Eylül gibi bir tarihimiz var. Trump'ın sonunda bu tartışmayı yapma sözü verdiğini duydum ve dört gözle bekliyorum," şeklinde konuştu. (İnternethaber)

muratcankilic@haber365.com.tr