25.07.2020-14:20 (Son Güncelleme:23.11.2024-00:36)

Vücudumuzun yaklaşık olarak %70'i su olduğundan dolayı suyun yaşamsal önemi oldukça fazladır.

1


Vücudumuzun yaklaşık olarak %70'i su olduğundan dolayı suyun yaşamsal önemi oldukça fazladır. Yaz aylarında sıcaklarla birlikte terle kaybedilen su miktarı arttığından vücudun suya ihtiyacı da artış gösterir. Bu nedenle gün içerisinde kaybedilen suyun yerine konması, su dengesinin sağlanması gerekmektedir.

2


Meyve ve sebzeler doğal olarak su içeren besinlerdir. Dolayısıyla günlük sıvı alımınıza katkı sağlarlar. Ancak meyve ve sebze tükettiğiniz için bunun içmeniz gereken suyun yerini tuttuğunu düşünmeyin. Günlük ihtiyacınız olan suyu tüketin.

3


Çay ve kahvenin yorgunluğu aldığı, harareti giderdiği, tok tuttuğu gibi birçok söylem vardır. Ancak bu iki içeceğin ortak noktaları kafein içermeleridir. Kafein zindelik sağlamakla birlikte idrar sökücü etki de sağlar. Suyun vücuttan atılım yollarından birinin idrar olduğunu düşünürsek ne kadar çok idrar, o kadar çok su kaybı anlamına geliyor. Yani bir bardaktan fazla içilen çay ve kahve suyun yerini tutmadığı gibi vücuttaki suyu da peşinden alıp götürüyor. Günlük çay ve kahve alım miktarını sınırlı tutmak ve bunların suyun yerini tutmadığının farkında olup su tüketmek gerekiyor.

4


Her ne kadar ilk içildiğinde ferahlık hissi verip susuzluğunuzun geçtiği hissettirse içeriğinde yer alan bolca şeker oranından dolayı aslında daha fazla suyu sizden alıp götürür. Bu nedenle doğal olmayan, şeker ve yapay tatlandırıcılar içeren içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durmaya özen göstermelisiniz.

5


Maden suyu doğal kaynak suyudur. Yani içerisine herhangi bir ekleme yapılmaz. İçerdiği gaz ve mineralleri doğal olarak içerir. Sıcaklarla beraber idrar ve terle birlikte su ve mineral kaybı yaşadığımızdan bahsetmiştik. İşte bunları yerine koymak için en uygun içeceklerden biri maden suyudur. İçeriğinde sodyum, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi pek çok mineral vücudumuzda bulunması gereken ve eksikliği durumunda vücutta fonksiyonel bozulmalara neden olan maddelerdir. Eğer kronik böbrek hastalığına sahipseniz, yüksek mineralli içecekleri tüketirken dikkatli olmalısınız.

Tükettiğiniz Diğer Sıvılar Su Yerine Geçmiyor
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR