13.12.2021-10:46 (Son Güncelleme:13.12.2021-15:03)

TTB: Şimdi G(ö)rev Zamanı: 15 Aralık Çarşamba Günü Tam Gün G(ö)revdeyiz!

Türk Tabipleri Birliğinden çok önemli bir açıklama geldi. Birlik 15 Aralık Çarşamba günü grev yapacaklarını acil servis dışında sağlık hizmeti vermeyeceklerini duyurdu. Detaylar haberimizde…

>Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin 15 Aralık Çarşamba günü acil servisler dışında sağlık hizmeti sunmayacağını duyurdu. TTB’ tarafından yapılmış olan açıklama şu şekilde, “Şimdi g(ö)rev zamanı. 15 Aralık Çarşamba günü tam gün g(ö)revdeyiz” denildi. TBMM Genel Kurulu’nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme olmasını öngören düzenleme için yapılmış olan teklif geri çekildi. Sağlık personelinin özlük hakları ile ilgili olarak yapılacak olan düzenlemeleri içeren ve komisyona geri çekilen ilgili maddeleri tekrardan görüşerek, söz konusu olan maddelerin tekliften düşürülmesine karar verildi. AKP milletvekillerinin vermiş olduğu önerge ile tekliften çıkarılan maddeler, değerlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacı ile TBMM Sağlık Komisyonu’na sevk edildi. “Sakın geri atmayın” uyarılarında bulunan TTB, yaşanan gelişmelerin ardından grev kararı aldığını bildirdi. TTB’ye ait sosyal medya hesabı üzerinden yapılmış olan paylaşımda, 15 Aralık Çarşamba günü acil servisler dışında sağlık hizmeti sunulmayacağı bidirildi. TTB tarafından yapılmış olan paylaşım şöyle: Şimdi g(ö)rev zamanı. 15 Aralık Çarşamba günü tam gün g(ö)revdeyiz. Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır. Basın açıklaması: 13 Aralık Pazartesi”

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?TTB daha önce konuya ilişkin benzer bir bildiri yayınlamıştı. Bildiriye ait detaylar ise şu şekilde. >Haklarımız İçin Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz! TTB açıklamasında, Altıncı Dönem Toplu Sözleşmesi 22 Ağustos’ta imzalandı. Sağlık emekçilerinin yoğun emek harcadığı bu dönemde özlük haklarına yönelik iyileştirme yapmak yerine, sağlık çalışanları daha da derinleşen bir güvencesizliğe, yoksulluğa itildi şeklinde ifadelerde bulunan TTB, sağlık çalışanlarının çalışma barışını bozacak düzenlemeler bir yana bu dönemde dahi ayrı bir bütçe çıkarmamak, topluma verilmiş gibi yapıp ödemeleri yapmamak, alay eder gibi yapılan 10-15 TL ek ödemeleri kamuoyuna büyük destek veriliyormuş gibi yansıtmak hükümetin hekimlere, hemşirelere, sağlık personeline yaklaşımını ortaya koymaktadır, demişti. Halihazırda birçok kurumda döner sermayeler ya hiç ödenmemekte ya da onur kırıcı rakamlar ile sınırlı tutulmaktadır. Sağlık çalışanlarının emeğinin getirisi olan döner sermaye ödemelerinde asıl pay yönetici kadrolarına ayrılmaktadır diyen TTB, yönetmelik gereği ek ödemeler yöneticilerin iki dudağından çıkacak onaya bağlıdır. Bu nedenle asıl talebimiz her zaman olduğu gibi yaşanabilir, emekliliğe yansıyan TEK ödemedir. Bu talebimiz defalarca dillendirilmiş ve yetkililere iletilmişken hekimlerin düzenlemelerde göz ardı edilmesi tüm meslektaşlarımızın sabrını taşırmıştır, şeklinde ifadelere açıklamasında yer verdi. Her gün artan şiddet haberleri ne de dikkat çeken açıklamada, şiddet sonrası cezasızlık ve şiddete karşı işyerlerinde önleyici hiçbir önlem alınmaması,446 sağlık çalışanını yitirdiğimiz, binlercesinin hastalandığı bir salgında kabul edilmeyen meslek hastalığı yasası, Pandemi tüm hızıyla devam etmesine rağmen çalışma ortamlarının koşullarının iyileştirilmemesi, havalandırmadan çalışma süresinin kısaltılmasına, dönüşümlü çalışma ile kişi sayısının azaltılması gibi koruyucu önlemlerin alınmamasında ısrar edilmesi, Uzayan çalışma süreleri, tüketen nöbetlerin ardından dahi izin kullandırtılmaması, gelirlerimizde emeğimizin karşılığı olacak bir düzenlemeye gidilmemesi hekimler için artık çalışılamaz şartlar haline gelmiştir de dendi. Yurtdışına hekim göçüne, istifalara, boşalan branşlara duyarsız kalanları uyarıyoruz. Derhal çalışma koşullarımızda ve gelirlerimizde iyileştirilmeye gidilecek adımlar atılmaz ise tüm hekimler kendi çalışma sağlığı ve hakları için adım adım yükseltilecek bir eylemlilik sürecinde mücadeleye, gerekirse g(ö)reve hazır şeklinde ifadeler kullanmıştı. Tüm meslektaşlarımızı da bulunduğu her yerde, meslek örgütlerinde örgütlenmeye ve taleplerimizi yükseltmeye davet ediyoruz diyen TTB açıklamasına bu şekilde son vermişti.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr