04.07.2024-09:23 (Son Güncelleme:04.07.2024-10:10)

TSK’dan Kuzey Irak’ta dev harekat: 37 hedef yok edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatında 37 terör hedefinin yok edildiğini açıkladı.

Mehmetçik, sınır ötesinde bölücü terör unsurlarına göz açtırmıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen hava harekatında, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan 37 terör hedefinin imha edildiğini duyurdu.

37 hedef yok edildi

Akşam’da yer alan habere göre; MSB'nin yazılı açıklamasına göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek ve Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek amacıyla Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Operasyon, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında gerçekleştirildi.

Harekat sırasında, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 37 hedefin imha edildiği ve sorumlu düzeyde teröristlerin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı da vurgulandı.


Her türlü tedbir alınmıştır

Açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

yareneryilmaz@haber365.com.tr