27.07.2024-09:35 (Son Güncelleme:27.07.2024-09:35)

TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde yapılan hava harekatında 25 terör hedefinin yok edildiği bildirildi.

TSK, Kuzey Irak’ta teröristlerin nefesini kesmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde yer alan ve sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen 25 hedefin düzenlenen hava harekatıyla imha edildiğini duyurdu.

Gara, Kandil ve Asos vuruldu

Akşam’da yer alan habere göre; MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirildiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 26 Temmuz 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatıyla bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edilmiştir."


Açıklamada, harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Sivil unsurlar zarar görmedi

MSB, operasyon sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını vurguladı.

muratcankilic@haber365.com.tr