08.05.2022-10:34 (Son Güncelleme:08.05.2022-10:34)

TSK Gönüllü askerlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli er alımı ( paralı asker alımı ) şartları ve istenilen belgeler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nde önemli bir gelişme yaşandı. TSK sözleşmeli asker alımı yapacağını yapacağını duyurdu. Bundan yararlanmak isteyenler ise başvuru şartlarını ve belgelerini merak ediyor. TSK gönüllü askerlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli er alımı şartları nelerdir? İşte detaylar...

Son zamanlarda sıklıkla medyada yer alan şehit haberleri sonrasında pek çok vatandaş bunun üzerine TSK'ya giderek gönüllü askerlik başvurusu yapıyor. TSK'ya gelen bu istekler sonrasında ise TSK'dan gönüllü askerlik ve sözleşmeli er alımı hakkında açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Gönüllü askerlik nedir?

Senelerdir planlaması yapılan profesyonel orduya geçiş için geçen yıllarda büyük bir adım atıldı. TSK bünyesinde gönüllü askerlik yani sözleşmeli er alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli er olarak TSK'ya girenler 10 yıl görev yapacak ve 2 bin TL maaş alacak.

Bekar bireyler arasından seçilen sözleşmeli erler ülkemizde yapılması planlanan profesyonel ordunun temellerini oluşturacak. Yaklaşık olarak 3 sene ile 10 sene arasında görev süresi olan sözleşmeli erler, eğer 10 yılı doldurursalar 60 Bin TL ikramiye alabilecek.

Gönüllü askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Gönüllü askerlik başvurusunda bulunmak isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Önceden TSK'nın resmi web sayfasından yapılabilen bu başvuru daha sonra kaldırıldı. Eğer gönüllü askerlik için başvuruda bulunmak istiyorsanız askerlik şubelerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Başvuru için askerlik şubesine gittiğinizde askere alınmak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. İşlemlerinizin gerçekleştirilmesinin ardından sonuçları beklemelisiniz.

Gönüllü askerlik sonuçlarını Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın web adresinden kolayca öğrenebilirsiniz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr