14.10.2024-13:29 (Son Güncelleme:14.10.2024-13:29)

TSE'nin 70. Yılı ve Dünya Standartlar Günü Kocaeli'de Coşkuyla Kutlandı

TSE'nin 70. yılı ve Dünya Standartlar Günü, Kocaeli'de etkinliklerle geniş katılımla kutlandı.

TSE'nin 70. Yılı ve Dünya Standartlar Günü Kocaeli'de Coşkuyla Kutlandı

Uluslararası Standartizasyon Örgütü (ISO) Başkanı Sung Hwan Cho, Eren Bülbül Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, "Gelişmekte olan teknolojilerin yetenekleri toplumsal ihtiyaçlara nasıl hizmet ettiklerine göre tanımlanmalıdır" dedi.

İnovasyon Temasıyla Gururlandılar

14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 70. Yıl Programı çerçevesinde konuşan Cho, günün kutlanmasında inovasyonun önemine dikkat çekti.

Cho, Türkiye'nin tarihsel ve kültürel zenginliğine vurgu yaparak, "Türkiye birçok kez ilklere imza atan bir ülke olmuştur," dedi ve inovasyonun günümüzün sorunlarına çözüm sunma potansiyelini aktardı.

İşbirliği Vurgusu

Cho, "Türkiye işbirliğinden çok iyi anlıyor" diyerek, standartlar alanındaki çalışmaların temelinin işbirliği olduğunu belirtti. Bu işbirliği sayesinde küresel zorluklarla başa çıkmanın mümkün olacağını ifade etti.

TSE'nin Önemi

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, küresel işbirliğinin simgesi olarak bu günde TSE'nin 70'inci yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti. Aynı zamanda TSE'nin sanayiciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları için bir merkez olduğunu vurguladı. TSE'nin toplamda 38,440 standart ile üretim-tüketim ekosistemine katkı sağladığını belirtti.

Gelecek Hedefleri

Şahin, TSE'nin uluslararası standartları geliştirerek sürdürülebilir bir gelecek oluşturma ve yeniliklerle sağlığı koruma hedefi olduğunu açıkladı. Ayrıca, stratejik işbirlikleri ve dijitalleşme ile sundukları hizmetleri daha erişilebilir hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Etkinlikte, çeşitli kategorilerde TSE'den belge alan firmalara ödüller verildi. Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Kocaeli Valisi, milletvekilleri ve yerel üniversite rektörleri katıldı.

Bilişim Vadisi'ndeki Eren Bülbül Konferans Salonu'nda 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE 70. Yıl Programı düzenlendi. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, programda konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr