08.10.2024-23:42 (Son Güncelleme:08.10.2024-23:42)

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

TRT, Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nın 10. yılı ödül töreni ile genç yetenekleri kutladı.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması 2023

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, 10. kez düzenlenen "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması" ödül töreninin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital Platform "tabii"nin Uluslararası Açılımı

Sobacı, TRT'nin dijital platformu "tabii"'nin çok yakında uluslararası bir genişlemeye gideceğini belirtti. Bu açılım ile birlikte, farklı coğrafyalar için tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan hikayelerin paylaşılacağını vurguladı.

60 Yılda Başarılar

TRT'nin bu yıl 60. yılını geride bıraktığını anımsatan Sobacı, "İletişim Kampanyası" kategorisinin "60. yılda TRT" temasıyla düzenlendiğini açıkladı. Yarışmaya 130 üniversiteden 2,618 öğrencinin 1,702 eserle katıldığını ifade etti.

Genç İletişimcilerin Önemi

Yarışmanın, gençlerin yeteneklerini geliştirmek amacı taşıdığını belirten Sobacı, iletişim alanında gelişen teknolojilerle birlikte doğru bilgiye ulaşmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca gençlerin desteklenmesinin gerekliliğini vurgulayarak, "Tarihimizi ve kültürümüzü dünyaya anlatacak parlak zihinlere ihtiyacımız var," dedi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Sobacı, gelinen noktada Türk medyasının global etki alanını artırmak için çalışmalar yaptıklarının altını çizerken, ödül töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile birlikte ödülleri kazanan genç iletişimcilere takdim etti.

TTR'nin önümüzdeki yıllarda da benzer organizasyonlar yaparak genç yetenekleri desteklemeye devam edeceği bilgisi verildi.

TRT'nin bu yıl 10'uncusunu organize ettiği "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması"nın ödül töreni Arı Stüdyosu'nda yapıldı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, programda konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr