27.10.2024-09:09 (Son Güncelleme:27.10.2024-09:09)

Trakya'da Çifte Vatandaşlar Bulgaristan Seçimleri İçin Oy Kullanıyor

Trakya'da yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan genel seçimleri için 31 sandıkla oy verme işlemlerine başladı.

Trakya'da Çifte Vatandaşlar, Bulgaristan Seçimleri İçin Sandık Başında

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan'daki genel seçimler için oy kullanmaya başladı. Seçim sürecinde, Türkiye genelinde 168 sandık düzenlendi ve bunlardan 31'i Trakya bölgesinde kuruldu.

Edirne'de Oy Kullanma İşlemleri

Edirne'deki çifte vatandaşlar, Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan Lisesi gibi yerlerde oylarını kullandı. Oy verme işlemi öncesinde, görevliler vatandaşların kimlik belgelerini dikkatlice kontrol etti.

Güneş: "Demokratik Haklarımızı Kullanmalıyız"

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'daki siyasi belirsizlik nedeniyle yeniden seçime gidildiğini ifade etti. Güneş, "Bu seçimler, çifte vatandaşlar ve Bulgaristan'da yaşayan Türklerin hakları açısından büyük önem taşıyor. Bulvar parlamentosunda temsil kazanmak adına oy kullanmak, demokratik haklarımızı kullanmak açısından elzemdir." dedi.

Kırklareli ve Tekirdağ'daki Oy Kullanma Süreci

Kırklareli'nde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nde oy verme işlemleri gerçekleştiriliyor. Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, çifte vatandaşların yedinci kez sandığa gittiğini belirtti. "Bu süreçte, vatandaşlar yorulmuş durumda fakat heyecanımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her seçimde demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz," diye ekledi.

Tekirdağ'da ise çifte vatandaşlar, Süleymanpaşa İlkokulu'nda oy kullanma işlemlerini sürdürüyor. Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Kemal Öztürk, sabah erken saatlerden itibaren oy verme işlemlerinin devam ettiğini bildirerek, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Edirne'de yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan'daki genel seçim için sandık başına gitti. Vatandaşlar 75. Yıl İlkokulunda oylarını kullandı. Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr