25.10.2024-20:19 (Son Güncelleme:25.10.2024-20:19)

Trabzon'da Turizm Hedefleri Yükseliyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye'nin turizm gelirlerini 2030'da 100 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor.

Trabzon'da Turizm Hedeflerinin Açıklanması

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Trabzon'da gerçekleştirilen önemli bir toplantıda Türkiye'nin turizm hedeflerini açıkladı. Alpaslan, 2030 yılına gelmeden ülkenin turizm gelirlerini 100 milyar dolara ulaştırma amacında olduklarını belirtti.

Stratejik Turizm Politikaları

Alpaslan, Türkiye'nin turizm potansiyelinin farkında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizm sektörünün stratejik bir alan olarak ilan edildiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin yıl sonuna kadar belirlediği 60 milyar dolarlık turizm hedefini gerçekleştirmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Pandemi Sürecinde Destekleyici Adımlar

Turizm sektörünün en büyük krizini yaşadığı pandemide yapılan çalışmaların sonuç verdiğini dile getiren Alpaslan, Türkiye'nin dünya genelinde turizmde en az zarar gören ülke olduğunu ifade etti. Güvenli Turizm Sertifika Programı ile de sektöre öncülük ettiklerini aktardı.

Çürük Elmalara Dikkat!

Turizm zenginliğinin ve veriminin değerinin farkında olunması gerektiğini belirten Alpaslan, sektörü olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Ancak gerekli önlemler alınmazsa büyük hedeflere ulaşmanın zor olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Körfez Ülkeleri ile İşbirliği

Alpaslan, Türkiye'nin Körfez ülkeleri turizminden daha fazla pay alması için önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve bu kapsamda Trabzon'un turizm değerlerinin tanıtımına hız verildiğini açıkladı.

Trabzon'daki Turizm Verileri

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, yılın ocak-eylül döneminde kente 1 milyon 164 bin 137 turistin geldiğini söyledi. Yerli turist sayısının geçen yıla göre %6 arttığını belirten Erdoğan, Suudi Arabistan'dan gelen turist sayısında ise %19 artış yaşandığını kaydetti.

Toplantıya Katılım

Toplantıda, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Vali Aziz Yıldırım, TGA Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu ve birçok kamu kurum müdürü ile sektör temsilcileri de bu önemli toplantıya katıldı.

Trabzon'da DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Salonunda, "İl Tanıtım Geliştirme Kurulu ve Turizm Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya, Vali Aziz Yıldırım (sol 5), Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan (sol 4) ve kamu kurum müdürleri, oda ve sektör temsilcileri katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr